Δ. Καλλιθέας – Δ. Π. Φαλήρου προς ΕΤΑΔ: «Έχουμε άποψη, θέσεις & προτάσεις για Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου»

0
505

Με κοινή επιστολή τους προς την ΕΤΑΔ Α.Ε. αντιδρούν οι Δήμαρχοι Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου στην “αιφνιδιαστική” έκδοση από την Εταιρεία Ακινήτων της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση των ακινήτων του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου.

Πιο συγκεκριμένα οι δήμαρχοι Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος και Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, απέστειλαν σήμερα κοινή επιστολή, προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.) Α.Ε. Στέφανο Βλαστο κατόπιν της έκδοσης από πλευράς ΕΤΑΔ Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση της Ζώνης ΙΙΙ των ακινήτων του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου, την οποία και πληροφορήθηκαν οι δήμαρχοι από δημοσιεύματα (neakallithea.gr 4/4/21).


Οι δύο Δήμαρχοι ζητούν συνάντηση με τον κ. Βλαστό το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να κατατεθούν από πλευρά τους παρατηρήσεις και προτάσεις για την αξιοποίηση και λειτουργία των συγκεκριμένων υποδομών προς όφελος τόσο των δύο Δήμων όσο και της βιώσιμης ανάπτυξης και της εθνικής οικονομίας.

Η επιστολή των Δημάρχων:

Αξιότιμε κύριε Διευθύνοντα,

Από σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο και αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα, πληροφορηθήκαμε την έκδοση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.) Α.Ε. για την αξιοποίηση της Ζώνης ΙΙΙ των ακινήτων του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου.

Πρόκειται συγκεκριμένα για έκταση 262.107. τ.μ., σε ένα από τα πλέον νευραλγικά σημεία της παραλιακής ζώνης των Δήμων μας και περιλαμβάνει:

α) Το Κλειστό Γυμναστήριο TAE KWON DO
β) Την Εσπλανάδα
γ) Το Γυάλινο Κτίριο
δ) Την Πλατεία Νερού ‘
ε) υπαίθριους χώρους στάθμευσης.

Η αξιοποίηση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων και χώρων η οποία αποτελεί και δική μας πάγια θέση θα είναι εξαιρετικά σημαντική, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός αυτό.

Η ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. όμως και γενικότερα η Πολιτεία την οποία εκπροσωπείτε, σε ένα τόσο μείζονος σημασίας ζήτημα για τις τοπικές μας κοινωνίες, θα έπρεπε να συμπεριλάβει στην προετοιμασία και στην οργάνωση της σχετικής διαδικασίας την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία έχει άποψη, θέσεις και κυρίως προτάσεις επί του θέματος.

Άλλωστε οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις αποτελούν σημαντικό και αναπόσπαστο μέρος του παραλιακού μετώπου των Πόλεων μας. Η φροντίδα, η συντήρηση και η καθαριότητα των εξωτερικών τους χώρων έχει πραγματοποιηθεί επανειλημμένα από τις Υπηρεσίες των Δήμων μας. Είναι λοιπόν προφανές ότι η μελλοντική χρήση και αξιοποίηση τους από οποιονδήποτε, προϋποθέτει την αγαστή συνεργασία μαζί μας.

Παράλληλα, υπάρχουν θέματα, τα οποία υπερβαίνουν την οικονομική, δημοσιονομική και τεχνική διάσταση της Πρόσκλησης και τα οποία θα πρέπει να τεθούν υπόψη σας καθώς και σε γνώση των συμμετεχόντων στη διαδικασία.

Σε αυτή την κατεύθυνση, θα σας παρακαλούσαμε άμεσα να λάβετε υπ’ όψιν σας τα ανωτέρω ενώ ζητούμε συνάντηση μαζί σας ώστε να κατατεθούν από πλευρά μας οι όποιες παρατηρήσεις και προτάσεις μας για την αξιοποίηση και λειτουργία των συγκεκριμένων υποδομών προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης και της εθνικής οικονομίας.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας                   Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου
Δημήτρης Κάρναβος                           Γιάννης Φωστηρόπουλος

Comments are closed.