Δ. Καλλιθέας: Δευτέρα 12/7 Ελληνικός κιν/φος & η θεατρική παράσταση «Το όνομα μου Ελευθερία»

0
227

Με Ελληνικό κινηματογράφο ξεκινά σήμερα Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 η πολιτιστική εβδομάδα στο Δήμο Καλλιθέας και την προβολή της ταινίας “Φαντασία” στις 21:00 στο Σινέ “ΘΕΡΙΙΝΟΝ” και στις 22:00 στο Σινέ “ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ”.

Στις 21:30 η Θεατρική ομάδα + αίσθημα της Συναισθηματικής Διαλεκτικής παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση “Το όνομα μου Ελευθερία” στο Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής του Δήμου Καλλιθέας.

21:00         ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ

Ελληνική, έγχρωμη ταινία του 2019, διάρκειας 96′, σε σκηνοθεσία Αλέξη Καρδαρά με τους: Στέλιο Μάινα, Γιάννη Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Ρένα Μόρφη

Η τραγουδίστρια Φωτεινή, μια όμορφη κοπέλα από την επαρχία, σημαδεμένη από μια προσωπική τραγωδία, φτάνει στην πρωτεύουσα και πιάνει δουλειά στις Χάντρες, το μαγαζί του διάσημου βετεράνου μπουζουξή Βλάση Χρηστάκη, ο οποίος την περιβάλλει με αρχικά πατρική, στην πορεία ερωτική, στοργή. Ομως η Φωτεινή θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί τον λαϊκο-ποπ σταρ Νίκο Κόκκινο κι αυτό το τρίγωνο θα ταλανίσει τις ζωές των ηρώων, όσο η Ελλάδα αλλάζει πρόσωπο.

21:30 Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής (Ναυάρχου Βότση 18, πλησίον ΚΠΙΣΝ)

Θεατρική παράσταση     «Το όνομά μου Ελευθερία»

13η   ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 200 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (1821-2021)


Η Θεατρική ομάδα + αίσθημα της Συναισθηματικής Διαλεκτικής με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση παρουσιάζει το έργο που βασίζεται στο δραματικό ειδύλλιο του Σπυρίδωνος Περεσιάδη , «Εσμέ».

Πρόκειται για έναν ύμνο στην Ελευθερία σε πολλά επίπεδα, ιστορικό, κοινωνικό, θρησκευτικό, ερωτικό , οικογενειακό. Όταν η δύναμη της αγάπης φωλιάζει ακόμα και στις πιο αφιλόξενες εστίες, όλα είναι δυνατά. Μέσα από αυτό το τετράπρακτο δραματικό κωμειδύλλιο και τον  βαθιά ποιητικό λόγο, αναδύεται η ατμόσφαιρα της εποχής, μια εποχή εσωτερικών ανακατατάξεων τόσο σε προσωπικό όσο και σε εθνικό πλαίσιο. Το έργο του Περεσιάδη είναι γραμμένο στη δημοτική, σε δεκαπεντασύλλαβο ανομοιοκατάληκτο στίχο και έχει κλασική και στέρεη δομή, με κωμικές πινελιές.

Ο θίασος αποτελείται από 14 μέλη. Την διασκευή του έργου και τη σκηνοθεσία της παράστασης, υπογράφει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Στέλιος Καλαθάς. Την παράσταση πλαισιώνει ζωντανή μουσική επί σκηνής.

 Παίζουν οι: Γιάννης Βαλληνδράς, Δημήτρης Μπούρας, Γιάννης Γκούλτας, Περικλής Παπαδημητρίου, Σοφία Ρίζου, Όλγα Τσαρσιταλίδη, Ελένη Βογιατζή, Ελένη Τζιαμουράνη, Φανή Γιαννακοπούλου, Ανθή Γριβέα, Κατερίνα Πέρρυ.

22:00        ΣΙΝΕ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ

Προβολή ταινίας «Φαντασία» 
Ελληνική, έγχρωμη ταινία του 2019, διάρκειας 96′, σε σκηνοθεσία Αλέξη Καρδαρά με τους: Στέλιο Μάινα, Γιάννη Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Ρένα Μόρφη

Comments are closed.