Δ. Καλλιθέας: Απόψε 18/5 στις 19:30 ανάβουμε τη «Φλόγα της Μνήμης» στην πλ. Δαβάκη

0
436

Τη «Φλόγα της Μνήμης» ανάβει απόψε ο Δήμος Καλλιθέας για την Επέτειο από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στο Παμποντιακό Μνημείο, στην Πλατεία Δαβάκη.

Ο Δήμος Καλλιθέας ανάβει την «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ», και καλεί την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, στις 19.30, στο Παμποντιακό Μνημείο, στην Πλατεία Δαβάκη, όλους τους πολίτες και τους συλλογικούς φορείς να δώσουν το «παρών» στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, σε συνεργασία με το «Δίκτυο Πόλεων με κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ΄ ημάς Ανατολής» της ΚΕΔΕ.

Στην εκδήλωση θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει συμβολική εναπόθεση κεριών ή λουλουδιών στο Παμποντιακό Μνημείο.

Το Μήνυμα του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου, Β΄ Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ και συντονιστή του «Δικτύου Πόλεων με κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ΄ ημάς Ανατολής» της ΚΕΔΕ:
«104 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, αγωνιζόμαστε για την διεθνή αναγνώριση της εξόντωσης των Ποντιακού Ελληνισμού, και διατηρούμε ζωντανή την ιστορική αλήθεια, αφυπνίζοντας όλες τις γενιές.
Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας και τους συλλογικούς φορείς, να ανάψουν την «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ» για να τιμήσουμε τη μνήμη των θυμάτων»

Comments are closed.