Δ. Καλλιθέας: Αντιπαραγωγικός ο δημόσιος διάλογος με την Περιφέρεια – Τι λέει για γήπεδο & Ιλισσό

0
287

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Καλλιθέας θέλει να βάλει άνω τελεία στη δημόσια αντιπαράθεση που άνοιξε η Περιφέρεια Αττικής μετά τη δημοσιοποίηση του κοινού ομόφωνου ψηφίσματος των Δημοτικών Συμβουλίων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου.

Αυτή τη φορά η ανακοίνωση έχει αποστολέα μόνο το Δήμο Καλλιθέας όπου αρχικά αναφέρει ότι δεν οφελεί κανέναν η δημόσια αντιπαράθεση και πως θα είναι προς όφελος των συμπολιτών μια πιο γόνιμη συνεργασία.

Παράλληλα στην ανακοίνωση του Δήμου Καλλιθέας διευκρινίζεται πως είναι θετική η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για τη Β’ φάση του έργου, έστω και καθυστερημένα, επισημαίνοντας ωστόσο την έλλειψη χρονοδιαγράμματος για την άμεση προκήρυξη της Β΄ φάσης,  και την ολοκλήρωση των εργασιών της   Α’ φάσης.

Ο Δήμος Καλλιθέας ξεκαθαρίζει ακόμη ότι στα όσα αναφέρει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στην τελευταία ανακοίνωση για πρόταση προς το Δήμαρχο Καλλιθέας για την υπόδειξη άλλου χώρου προκειμένου να φτιάξει η Περιφέρεια γήπεδο ποδοσφαίρου, ο κ. Κάρναβος απάντησε «…ότι δεν υπάρχει καμία διαθέσιμη έκταση για τη δημιουργία του Γηπέδου καθώς είναι γνωστό ότι η Καλλιθέα είναι ο πιο πυκνοκατοικημένος Δήμος στη χώρα…».

Σε ότι αφορά το Προεδρικό Διάταγμα του 2013 για τις χρήσεις γης, στην ανακοίνωση του ο Δήμος αναφέρεται ότι «…καταρρίπτει όλους τους ισχυρισμούς της σημερινής αλλά και της προηγούμενης διοίκησης  της Περιφέρειας Αττικής και αναφέρει τη δυνατότητα δημιουργίαςτου Γηπέδου στο Δήμο Καλλιθέας…».

Τέλος ο Δήμος Καλλιθέας «χαιρετίζει» την υπόσχεση  δημοπράτησης, το επόμενο δίμηνο, του αντιπλημμυρικού έργου στον Ιλισσό έστω και αυτή ήρθε μετά από 2,5 χρόνια.

Ουσιαστικά η ανακοίνωση του Δήμου Καλλιθέας αν και προσπαθεί να «κλείσει» τη δημόσια αντιπαράθεση, που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα, ωστόσο συνεχίζει να επισημαίνει τις «αστοχίες» της Περιφέρειας ως προς την Α’ και Β’ φάση του έργου, των αντιπλημμυρικών έργων στον Ιλισσό, των μπάζων και φυσικά του γηπέδου ποδοσφαίρου στις Τζιτζιφιές.

Αναλυτικότερα η Ανακοίνωση του Δήμου Καλλιθέας

Θεωρούμε τελείως αντιπαραγωγικό, να συνεχίσουμε το δημόσιο διάλογο, μέσω ανακοινώσεων με την Περιφέρεια Αττικής.

​Πιστεύουμε ότι για το καλό των συμπολιτών μας, πρέπει να συνεργαστούμε εποικοδομητικά, με την Περιφέρεια Αττικής.

​Να κλείσουμε λοιπόν αυτό τον κύκλο δημόσιων τοποθετήσεων, διευκρινίζοντας  τα εξής :

​Eίναι πολύ θετικό που η Περιφέρεια Αττικής, εξασφάλισε έστω και καθυστερημένα τη χρηματοδότηση για τη Β΄ φάση του έργου και το αναγνωρίζουμε, όμως είναι σαφές ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την άμεση προκήρυξη της Β΄ φάσης,  και την ολοκλήρωση των εργασιών της Α΄ φάσης.

​Διεκδικούμε ακόμη την απομάκρυνση του τεράστιου όγκου μπάζων, καθώς είναι σημαντικές οι επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

​Όσον αφορά στη δημιουργία του νέου Γηπέδου στην Καλλιθέα, υπενθυμίζουμε ότι το Προεδρικό Διάταγμα από το 2013, με τις χρήσεις γης, καταρρίπτει όλους τους ισχυρισμούς της σημερινής αλλά και της προηγούμενης διοίκησης  της Περιφέρειας Αττικής και αναφέρει τη δυνατότητα δημιουργίαςτου Γηπέδου στο Δήμο Καλλιθέας.

​Συγκεκριμένα το Προεδρικό Διάταγμα αναφέρει :

«Χρήσεις γης και Δραστηριότητες: Aθλητικές χρήσεις, όπως γήπεδα καλαθοσφαίρισης ( μπάσκετ),  ποδοσφαίρου κ.α., η οριστική θέση των οποίων θα καθορισθεί στη συνέχεια»

​Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, μετά από παλαιότερη επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, του έχει επισημάνει ότι δεν υπάρχει καμία διαθέσιμη έκταση για τη δημιουργία του Γηπέδου καθώς είναι γνωστό ότι η Καλλιθέα είναι ο πιο πυκνοκατοικημένος Δήμος στη χώρα.

Τέλος χαιρετίζουμε, μετά από 2,5 χρόνια καθυστέρησης,  την υπόσχεση  δημοπράτησης, το επόμενο δίμηνο, του αντιπλημμυρικού έργου στον Ιλισσό.

Comments are closed.