Δ. Κάρναβος: Ιστορική μέρα για την Καλλιθέα η πρώτη ανάθεση για το ΜΕΤΡΟ…Όμως υπάρχει δρόμος ακόμη…

0
791

Μπορεί η «διαρροή» της είδησης ότι μπήκε στο μικροσκόπιο της «Αττικό Μετρό» η επέκταση των γραμμών προς Γλυφάδα και Καλλιθέα, να συνοδεύτηκε από την παρέμβαση που φαίνεται να έκανε ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου προς τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, αλλά το ρεπορτάζ δίνει την κίνηση αυτή να έχει γίνει αρχικά από τον Δήμο Καλλιθέας και τον δήμαρχο Δημήτρη Κάρναβο.

Πιο συγκεκριμένα ο δήμαρχος Καλλιθέας στις 17 Οκτωβρίου 2019, ενάμιση μήνα αφότου ανέλαβε τα καθήκοντα του ο διευθύνων σύμβουλος της «Αττικό Μέτρο» Νίκος  Κουρέτας είχε συναντηθεί μαζί του, συνοδευόμενος και από υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, προκειμένου να θέσει το θέμα της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ προς την Καλλιθέα, με τελικό προορισμό το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πληροφορίες αναφέρουν πως η πλευρά του Δήμου Καλλιθέας είχε ζητήσει η επέκταση του ΜΕΤΡΟ να γίνει μέσω της Καλλιθέας, με τρείς πιθανές στάσεις, σε σημεία που θα εξυπηρετηθούν γειτονιές της πόλης. 

Ακολούθως ο κ. Κάρναβος στη συνέχεια είχε συναντήθει και με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή για το ίδιο ακριβώς ζήτημα.

Σύμφωνα τώρα με τα όσα αναφέρουν τα ρεπορτάζ, το εγχείρημα απαιτεί χρόνο αλλά και χρήμα. Σε ότι αφορά το χρόνο, ίσως τα πράγματα να είναι πιο ξεκάθαρα μιας και οι διαδικασίες είναι ούτως ή άλλως χρονοβόρες. Σε ότι έχει να κάνει όμως με την χρηματοδότηση, ίσως η πληροφορία που «βγήκε» για ένταξη του έργου σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, η επιλογή του τρόπου υλοποίησης (ως δημόσιο έργο ή ένα υβριδικό σχήμα παραχώρησης κλπ), να δημιουργεί νέα δεδομένα και να βάζει το θέμα σε άλλη βάση προκρίνοντας πιο ακριβές λύσεις, όπως γιατί όχι την δημιουργία γραμμής από το κέντρο της Αθήνας, αντί για το σταθμό ΦΙΞ, προς το ΚΠΙΣΝ.

Σε δήλωση του, ο δήμαρχος Καλλιθέας αναγνωρίζει τις δυσκολίες που παρουσιάζει η περίπτωση επέκτασης της γραμμής του ΜΕΤΡΟ προς την Καλλιθέα, καθώς και τις χρονοβόρες διαδικασίες που θα ακολουθήσουν την πρώτη κίνηση από την πλευρά της εταιρίας να προχωρήσει σε πρόσληψη συμβούλου που θα διερευνήσει την μελετητική ωρίμανση των δυο αυτών επεκτάσεων.

Πιο συγκεκριμένα ο δήμαρχος Καλλιθέας ανέφερε: «…Ένα μικρό βήμα για το ΜΕΤΡΟ, ένα σημαντικό βήμα όμως για την Καλλιθέα και τους πολίτες της!
Προφανώς υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα – και πολύ αγώνας εκ μέρους μας – για να δούμε ΜΕΤΡΟ στην πόλη μας.
Ομως, τουλάχιστον έχουμε μια αρχή …».

Comments are closed.