Δ. Κάρναβος: Άδικη η κριτική από μέρους της Αντιπολίτευσης για τις πλημμύρες

0
465

Τη δική του απάντηση στην κριτική που δέχθηκε από το σύνολο των αντιπολιτευόμενων Δημοτικών Παρατάξεων έδωσε ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος.

Ο κ. Κάρναβος με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απαντώντας ουσιαστικά στα όσα υποστήριξαν οι πολιτικοί του «αντίπαλοι», κάνει λόγο για άδικη κριτική που έχει δεχθεί για τις πρόσφατες πλημμύρες στην πόλη της Καλλιθέας και ιδιαίτερα στην περιοχή των Τζιτζιφιών.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «Οι πλημμύρες αποτελούν το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της Καλλιθέας τις τελευταίες δεκαετίες και μάλιστα έχοντας θρηνήσει θύματα. Δυστυχώς, πολύ λίγα έγιναν για αυτό τα τελευταία 40 χρόνια…»

Ο ίδιος μάλιστα επισημαίνει ότι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου έθεσε ως προτεραιότητα τα αντιπλημμυρικά έργα στην πόλη κάνοντας αναφορά σε έργα και ενέργειες προεξάρχοντος του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου στη Νότια Καλλιθέα.

Αναλυτικότερα η ανάρτηση – απάντηση του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου στην Αντιπολίτευση 

Επειδή δεχτήκαμε μια άδικη κριτική από μέρους της αντιπολίτευσης σε σχέση με τις τελευταίες πλημμύρες διευκρινίζουμε τα εξής:
Οι πλημμύρες αποτελούν το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της Καλλιθέας τις τελευταίες δεκαετίες και μάλιστα έχοντας θρηνήσει θύματα. Δυστυχώς, πολύ λίγα έγιναν για αυτό τα τελευταία 40 χρόνια. Σε αντίθεση με την απραξία των προηγουμένων διοικήσεων, θέσαμε τα αντιπλημμυρικά έργα ως απόλυτη προτεραιότητα.

Έτσι:
❇️ Κατασκευάστηκε το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στη Νότια Καλλιθέα που περιλαμβάνει αγωγούς στις οδούς Ισμήνης, Αγ. Αποστόλων, Αγησιλάου, Ελ. Βενιζέλου και Ευρυπίδου ενώ το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί περιλαμβάνοντας και άλλους 6 δρόμους. Το έργο αυτό λειτούργησε και προστάτευσε σε ένα μεγάλο βαθμό την περιοχή γλιτώνοντάς μας από μεγάλες καταστροφές.

❇️ Εφαρμόζουμε ένα συνεπές πρόγραμμα έγκαιρου καθαρισμού και συντήρησης του συνόλου των φρεατίων και των αγωγών των ομβρίων υδάτων αρμοδιότητάς μας, για πρώτη φορά στην ιστορία της Καλλιθέας.

❇️ Έχουμε υποβάλλει πρόταση για τη μελέτη ενός ακόμη σημαντικού αντιπλημμυρικού έργου, στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, το οποίο μαζί με το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στο παραλιακό έργο που εκτελείται από την Περιφέρεια, θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα των πλημμυρών στην Καλλιθέα.

Comments are closed.