Δόμνα Μιχαηλίδου: Κλείνει δια παντός το ορφανοτροφείο

0
397

Κλείνει την επόμενη εβδομάδα, διά παντός, το ορφανοτροφείο στην Αττική για το οποίο πριν από τα Χριστούγεννα υπήρξαν καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών.

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η αρμόδια υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός επισήμανε ότι από τα 30 παιδιά που ζούσαν στη δομή, σήμερα φιλοξενούνται μόνο δύο, τα οποία θα δοθούν σε ανάδοχη οικογένεια, και την επόμενη εβδομάδα δεν θα υπάρχει κανένα.

Ωστόσο και ενώ η υφυπουργός «πηγαίνει» μέχρι τέλους την συγκεκριμένη υπόθεση, ερωτηματικά δημιουργούνται για τη στάση των τοπικών αρχών (στα όρια του οποίου εδρεύει το ορφανοτροφείο) και των παρατάξεων που «σφυρίζουν» αδιάφορα για τα τεκταινόμενα στο συγκεκριμένο ίδρυμα, μέλη των οποίων μετείχαν ή μετέχουν στο Διοικητικό του Συμβούλιο.

Τέλος η υπόθεση απασχολεί ήδη και τη ΓΑΔΑ καθώς υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες μελών του Δ.Σ. του ιδρύματος τα οποία δέχονται απειλητικά τηλεφωνήματα που κάνουν λόγο για κίνδυνο και της σωματικής τους ακεραιότητας. Τόσο οι καταγγελίες όσο και το ηχητικό υλικό εξετάζονται από την συγκεκριμένη υπηρεσία της ΓΑΔΑ.

Πηγή:

Comments are closed.