Δωρεάν σεμινάρια σε δημοτικούς & δημόσιους υπαλλήλους στον τομέα του Πολιτισμού

0
242


Ο Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας και ο οργανισμός COMM’ON, στο πλαίσιο του προγράμματος “Γόνιμο Έδαφος: Πολυχώρος Λιπασμάτων, η επόμενη μέρα” ξεκινούν μια σειρά δωρεάν online εκπαιδευτικών σεμιναρίων – εργαστηρίων, για θέματα βιώσιμης πολιτιστικής ανάπτυξης και παραγωγής. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε δημοτικούς/δημόσιους υπαλλήλους και δημόσιους φορείς (και εξωτερικούς συνεργάτες αυτών) στον τομέα του πολιτισμού και της πολιτιστικής παραγωγής και διαχείρισης από όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η παρακολούθηση γίνεται μετά από αίτηση συμμετοχής.

Οι θεματικές των σεμιναρίων αφορούν:

1. Προσβασιμότητα στον πολιτισμό. Προσβασιμότητα σε πολιτιστικές παραγωγές και σε πολιτιστικούς χώρους. Πώς σχεδιάζουμε και υλοποιούμε προσβάσιμες / συμπεριληπτικές δράσεις και προγράμματα; (23-24 Νοεμβρίου 2021)

2. Ψηφιακά μέσα στον πολιτισμό. Καλές πρακτικές και ψηφιακά εργαλεία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ψηφιακά φεστιβάλ και παραγωγές, ψηφιακά μουσεία και χρήση νέων ψηφιακών εργαλείων (το παράδειγμα των podcasts). (26 Νοεμβρίου 2021).

3. Συμμετοχικός σχεδιασμός και βιώσιμη πολιτιστική ανάπτυξη. Συμμετοχή των πολιτών στα κοινά του Δήμου. Κοινωνική συμμετοχή, συν-σχεδιασμός και εθελοντισμός, το Γιατί και το Πώς. Ανάπτυξη κοινού και συν-σχεδιασμός δια-τομεακής πολιτιστικής στρατηγικής. (14 Δεκεμβρίου 2021).

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στα Ελληνικά. Κατόπιν σχετικού αιτήματος υπάρχει η δυνατότητα για παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ). Οι αιτήσεις συμμετοχής κλείνουν όταν συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών σε κάθε εργαστήριο.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στο https://www.gonimoedafos.gr/post/ekpaideutika_seminaria

Σχετικά με το Πρόγραμμα:

Το Γόνιμο Έδαφος είναι ένα πρόγραμμα βιώσιμης πολιτιστικής ανάπτυξης δημοσίων χώρων πολιτιστικής ή/και ιστορικής σημασίας που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας και τον οργανισμό COMM’ON με την υποστήριξη του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας, την επιχορήγηση και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενεργοποίηση των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών του χώρου στην συμμετοχή τους στην πολιτιστική ανάπτυξή του Πολυχώρου Λιπασμάτων, ο συνσχεδιασμός ενός βιώσιμου πολιτιστικού οράματος για την περιοχή με την συμμετοχή πολιτών – Δήμου και τέλος η εκπαίδευσης σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, προσβασιμότητας και παραγωγής δια-τομεακών συνεργασιών στον τομέα του πολιτισμο

πηγή:

Comments are closed.