Διπλάσια πρόστιμα για όσους αψηφήσουν τα μέτρα…

0
377

Στην πιο αυστηρά μέτρα για απαγόρευση κυκλοφορίας προχώρησε η κυβέρνηση προκειμένου να αποφευχθεί η συγκέντρωση πολλών ατόμων σε αυλές, πυλωτές, εξοχικά και στα χωριά για το κίνδυνο διασποράς του Covid-19 στην ελληνική κοινωνία.

Οι οδηγίες προς τους αστυνομικούς είναι να ελέγχουν αυστήρα τον κωδικό Β4, που αφορά τη μετάβαση σε άνθρωπο που έχει ανάγκη βοηθείας. Οι εντολές προς τους επικεφαλής των αστυνομικών υπηρεσιών είναι να μην δείξουν καμία επιείκεια σε περιπτώσεις με αυτό τον κωδικό, που κατά την μετακίνηση δεν υπάρχουν επαρκή δικαιολογητικά, όπως διεύθυνση προορισμού, στοιχεία του ανθρώπου που υποτίθεται ότι χρήζει βοηθείας, αποδεικτικό του προβλήματος, ώρα επιστροφής και φυσικά να μην επιβαίνουν στο αυτοκίνητο πάνω από δύο άτομα.

Για τις τρεις αυτές μέρες συνολικά 5.000 αστυνομικοί θα σηκώσουν το βάρος των ελέγχωνγια την αποτροπή διασποράς του ιού. Περίπου 1.250 αστυνομικοί θα περιπολούν ανά βάρδια και έχουν οριστεί 150 περιπολίες ανά αστυνομική διεύθυνση της Αττικής. Όλο το αστυνομικό προσωπικό θα έχει ως αρμοδιότητες αρχικά τη διακριτική, αλλά εμφανή, επιτήρηση Ιερών Ναών και Κοιμητηρίων, Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο.

Η τελευταία δέσμη μέτρων περιλαμβάνει διπλασιαμό των προστίμων για άσκοπη μετακίνηση και σαρωτικούς ελέγχους από τα όργανα της αστυνομίας.
Τα αυστηρότερα μέτρα αφορούν :

·       διπλασιασμό προστίμου και αφαίρεση πινακίδων
·       όπως και ότι η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για την παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη, δηλαδή ο κωδικός Β4 θα ελέγχεται σαρωτικά ενδελεχώς και επισταμένως και με ανώτατο όριο μέχρι 2 άτομα ανά όχημα.

Comments are closed.