Διαδικτυακή διήμερη συναυλία «Φύσηξε ο Βαρδάρης»

0
530

Περισσότεροι από 120 μουσικοί της Θεσσαλονίκης, νέοι και παλαιότεροι, ενώνουν τις δυνάμεις τους, αφιλοκερδώς, στη μεγαλύτερη συναυλία που έχει πραγματοποιηθεί στην πόλη για την ενίσχυση του ταμείου αλληλοβοηθείας του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος και τη στήριξη και διάδοση του έργου του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης.

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν δύο συναυλίες, διάρκειας 90 λεπτών η μία, με τους τραγουδιστές και τους δημιουργούς διαμοιρασμένους σε εννιά μουσικά υποσύνολα. Οι συναυλίες, τις οποίες προλογίζει και σχολιάζει επί σκηνής -επίσης αφιλοκερδώς- ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, θα προβληθούν από την ΕΡΤ3 στις 2 και 3 Μαΐου, ενώ θα είναι διαθέσιμες από τις 22 Μαΐου η πρώτη και από τις 23 Μαΐου η δεύτερη από το κανάλι του ΟΜΜΘ στο ΥouΤube και από το κανάλι του ΣΜΒΕ (Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος – YouTube). Οισυναυλίες οδηγούν τη νέα γενιά μουσικών, καλλιτεχνών και δημιουργών της πόλης στο να πρωτοστατεί, οργανώνει και υλοποιεί. Παρούσα και η παλαιότερη”φρουρά” μέσα από μια αντιπροσωπευτική και ουσιαστική εκπροσώπηση.

Τα εννέα μουσικά σύνολα που συμμετέχουν είναι ορχήστρες που δημιουργήθηκαν ειδικά για τις ανάγκες της συναυλίας. Το εγχείρημα υποστηρίζει και η MOYSA (η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης), όπως και οι υποδομές και το προσωπικό του Μεγάρου.

Σκοπός των συναυλιών είναι να ενισχύσουν το ταμείο αλληλοβοηθείας του ΣΜΒΕ, όπως και να στηρίξουν και να διαδώσουν το έργο του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, το οποίο σε συνεννόηση με τον ΣΜΒΕ, και σε συνεργασία με 30 ανεξάρτητους γιατρούς-επαγγελματίες της υγείας, έδωσε τη δυνατότητα πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο σύνολο των καλλιτεχνών της πόλης, πολλοί εκ των οποίων βρέθηκαν στη δίνη της πανδημίας άνεργοι και ανασφάλιστοι. Για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, μπορεί όποιος επιθυμεί να προμηθευτεί προαιρετικά, «εισιτήρια» των  5,00 και  10,00 ευρώ από το www.tch.gr. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στον ΣΜΒΕ και για τον λόγο αυτό, όσα περισσότερα προαιρετικά «εισιτήρια» αγοραστούν, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το τελικό ποσό ενίσχυσης.

Οι καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης σε μια συνάντηση γενεών, συνομιλούν μέσα από την τέχνη τους, προσπαθώντας να μειώσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας στη ζωή μας και να μας δώσουν αφορμές να κοιτάξουμε όλοι μαζί το μέλλον με αισιοδοξία. Ο ΣΜΒΕ ευχαριστεί για  Καζαντζή, Λιζέτα Καλημέρα, Δημήτρη Μυστακίδη, Νίκο Ντουνούση, Πέτρο Παρασκευά καθώς και όλους τους μουσικούς και τραγουδιστές που συμμετείχαν αφιλοκερδώς και με πολλή αγάπη σε αυτή την καλλιτεχνική προσπάθεια.

Τα εννέα μουσικά σύνολα που δημιουργήθηκαν για τις συναυλίες αυτές είναι τα εξής: Λαϊκή ορχήστρα, Ορχήστρα βαλκανικής μουσικής, Big Band, Σύνολο σύγχρονης μεσογειακής μουσικής, Σύνολο σύγχρονης ελληνικής τραγουδοποιίας, Vocal Ensemble, Ethnic fusion, Blues rock ensemble και Συμφωνικό post rock.

ΠΗΓΗ :  https://www.cnn.gr,   https://www.ertnews. gr, https://cityportal.gr,    http://www.tch.gr

Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΠέΖΟ:

Μαρίνα Γιατρά – Κωνσταντίνα Κίτσου

Επιμέλεια: Ντάβαρης Παναγιώτης


Comments are closed.