Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας: Ψήφισμα, που «άργησε» να «ψηθεί», «γροθιά» σε «παραβατικές» συμπεριφορές…

0
569

Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας, βγήκε «λευκός καπνός» και δημοσιοποιήθηκε το ψήφισμα που καταδικάζει, επιτέλους, προμηθευτή της Δημοτικής Ανώνυμης Επιχείρησης  Καλλιθέας Α.Ε. ο οποίος είχε απειλήσει εργαζόμενους της επιχείρησης.

Η διάθεση για καταδίκη του συγκεκριμένου γεγονότος είχε φανεί από το ξεκίνημα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας στις 17 Ιουνίου 2020, τόσο από την αρχική δήλωση του δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, όσο και από την αντιπολίτευση η οποία είχε καταθέσει σχέδιο ψηφίσματος στο οποίο συμφωνούσε η συντριπτική πλειοψηφία της. 

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας που δέχτηκαν εργαζόμενοι στην ΔΑΕΚ Α.Ε. από προμηθευτή της εν λόγω Δημοτικής Επιχείρησης, στις 03/06/2020, αποτελούν ένα πρωτοφανές γεγονός για τα δεδομένα της Αυτοδιοίκησης.

Η ενέργεια αυτή του προμηθευτή της Δημοτικής Επιχείρησης εισάγει πρακτικές και μεθόδους τρομοκράτησης και χειραγώγησης των εργαζομένων,και όχι μόνο, ουδεμία σχέση έχουν με μία ευνομούμενη δημοκρατική κοινωνίακαι αποτελεί μείζον θέμα λειτουργίας του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος. 

Επειδή σχετικώς με όσα συνέβησαν, με την ανοχή του Προέδρου, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης στις 09/06/2020, στην οποία παρευρέθη και ο εν λόγω προμηθευτής, καμία πρωτοβουλία νομικής μορφής δεν έχει αναληφθεί μέχρι σήμερα, τόσο από τη Δημοτική Επιχείρηση, όσο και από τη Διοίκηση του Δήμου, προτείνουμε όπως το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσει:

1) Η Διοίκηση του Δήμου να παραπέμψει άμεσα την υπόθεση στον εισαγγελέα και να ληφθούν τα αναγκαία ασφαλιστικά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων.

2) Να αποκλεισθεί ο εν λόγω προμηθευτής από οποιαδήποτε διαγωνιστική διαδικασία με τη Δημοτική Επιχείρηση και το Δήμο.

Η οποιαδήποτε ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτη και κανένα δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο δε μπορεί να τις αποδεχθεί.

Ωστόσο και παρά την διαφαινόμενη σύγκλιση το ψήφισμα πέρασε από «ακτινογραφία» καθώς ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Κυριακόπουλος αντιπρότεινε σχέδιο ψηφίσματος το οποίο απείχε παρασάγγας από το σχέδιο της αντιπολίτευσης αλλά και των δηλώσεων του δημάρχου Καλλιθέας.

ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου

Μετά από τις συγκεκριμένες καταγγελίες και την από 11.6.2020 σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου  της ΔΑΕΚ το  Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας καταδικάζει απερίφραστα και ομόφωνα  κάθε έκνομη ενέργεια σε βάρος εργαζομένου του Δήμου και δηλώνει την συμπαράσταση του προς τον εργαζόμενο στον νομικό του αγώνα για δικαίωση.

Τέτοιες συμπεριφορές σε βάρος εργαζομένων αλλά και σε βάρος κάθε πολίτη είναι απολύτως απαράδεκτες για την Δημοκρατία μας και τον πολιτισμό μας και μας   βρίσκουν κάθετα αντίθετους .

Μετά από τις απαραίτητες πολιτικές «ζημώσεις» αλλά και την διάθεση να υπάρξει ομόφωνο ψήφισμα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου «κατάφερε» να συγκεράσει απόψεις και διαφορετικές προσεγγίσεις με αποτέλεσμα να φθάσει με καθυστέρηση 15 ημερών η δημοσιοποίηση του ψηφίσματος.

Η αλήθεια είναι πως το ψήφισμα, όπως αυτό διαμορφώθηκε, είναι μια «βροντερή» απάντηση στους προμηθευτές που θα θελήσουν στο μέλλον να χρησιμοποιήσουν αθέμιτες συμπεριφορές.

Ακόμη το ψήφισμα στέλνει και ένα σημαντικό μήνυμα του Δήμου Καλλιθέας προς κάθε κατεύθυνση από μελλοντικά φαινόμενα βίας, έστω και ως σκέψη, δημοσιοποιώντας την πρόθεση του να εξετάζει κάθε πιθανότητα αποκλεισμού από κάθε διαγωνισμό  από τυχόν παρόμοιες «παραβατικές» συμπεριφορές.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας της συνεδρίασης στις 17/06/2020

Οι απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας που δέχθηκαν εργαζόμενοι της ΔΑΕΚ από προμηθευτή της, την 3/6/2020, αποτελούν πρωτοφανές γεγονός στο Δήμο Καλλιθέας. Η έκνομη αυτή ενέργεια συνιστά μη αποδεκτή απόπειρα τρομοκράτησης των εργαζομένων και χειραγώγησης της διοίκησης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει, στη συντριπτική του πλειοψηφία, τη συμπαράστασή του προς τους εργαζομένους που υπέστησαν αυτή την αήθη επίθεση, καταδικάζει κάθε έκνομη ενέργεια σε βάρος εργαζομένου του Δήμου και δηλώνει την ετοιμότητά του να συμπράξει στη νομική τους δικαίωση.
Το Δημοτικό Συμβούλιο τάσσεται υπέρ της αξιοποίησης από τη διοίκηση του Δήμου και της ΔΑΕΚ όλων των νόμιμων μέσων για τον αποκλεισμό του εν λόγω προμηθευτή από κάθε συνεργασία με την Επιχείρηση έως το τέλος της δημοτικής περιόδου.

Υπέρ ψήφισαν οι παρατάξεις:«Η Καλλιθέα Αλλάζει Δημήτρης Κάρναβος»

«Όλα για την Καλλιθέα μας

«Προοπτική Ζωής Κώστας Ασκούνης»

«Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας»

«Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας»

«ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης»

Η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Κορίνα Δαμουλιάνου

Οι παρατάξεις «Έλληνες για την Καλλιθέα» και «Μια πόλη στο Δρόμο» ψήφισαν λευκό.

Comments are closed.