Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας: Ψήφισμα «χαστούκι» στο φασισμό & τον εκβιασμό…

0
567

Μέσα σε κλίμα έντασης και αντεγκλήσεων στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2020 μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω της πρότασης που υπέβαλε η δημοτική παράταξη «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» για ψήφισμα καταδίκης της ναζιστικής οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής».

Τόσο η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας όσο και το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου αποδέχθηκαν το ψήφισμα πλην του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ελληνική Αυγή για την Καλλιθέα μας» Τρύφων Μπουγά ο οποίος και μειοψήφισε.

Ο κ. Μπουγάς ωστόσο κατηγόρησε τις παρατάξεις ότι προσπαθούν με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου να επηρεάσουν την δικαιοσύνη  ενώ δεν δίστασε να προχωρήσει και σε χαρακτηρισμούς αποκαλώντας «…ανοησίες τα ψηφίσματα..» τα οποία χαρακτήρισε παράνομα απειλώντας μάλιστα τους δημοτικούς συμβούλους που το ψήφισαν ότι θα οδηγηθούν στα δικαστήρια.

Στον κ. Μπουγά απάντησε ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος ο οποίος ανέφερε πως το ψήφισμα αυτό αποτελεί «…χαστούκι στο φασισμό και στον εκβιασμό...». Στην διαδικασία της ψηφοφορίας ο κ. Μπουγάς ζήτησε να γίνει ονομαστική έτσι ώστε να προχωρήσει σε μηνύσεις σε όσους το ψήφισαν. Η ψηφοφορία έγινε ονομαστική όπου το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων το ψήφισε πλην του κ. Μπουγά.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλλιθέας ενώνει τη φωνή του με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που ανεξάρτητα από τις κομματικές τους προτιμήσεις παρακολούθησαν με προσοχή τη δίκη της «Χρυσής Αυγής» και τώρα αναμένουν την επικείμενη ετυμηγορία του Δικαστηρίου.
Δεκάδες θύματα της ναζιστικής οργάνωσης και μάρτυρες επιθέσεων, μεταξύ άλλων και της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, αψήφησαν τις απόπειρες τρομοκράτησής τους και κατέθεσαν συντριπτικά στοιχεία ως προς τη φύση, τις μεθόδους και τους στόχους της.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλλιθέας, συμμεριζόμενο το αίσθημα της κοινής γνώμης, συμπαρατάσσεται με την κοινή πεποίθηση ότι η καταδίκη από το δικαστήριο όσων κριθούν ένοχοι στη δίκη της «Χρυσής Αυγής» θα απονείμει δικαιοσύνη και θα αποτελέσει καθοριστικό βήμα για την αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής και την προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού μας.

Τo παρόν εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας στις 30/09/2020.

Comments are closed.