Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας: Το ομόφωνο ψήφισμα που καταγγέλλει το κλείσιμο του κέντρου covid

0
99

Στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από πρόταση των Δημοτικών Παρατάξεων «Προοπτική Ζωής» Κώστας Ασκούνης, «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας», »Λαική Συσπείρωση» και «Μια Πόλη στο Δρόμο» αποφασίστηκε να βγει ομόφωνο ψήφισμα όπου θα καταγγέλεται η ενέργεια της 1ης Υ.Π.Ε Αττικής να  προχωρήσει στο κλείσιμο του Ιατρείου Αναφοράς Covid στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας (πρώην ΙΚΑ).

Μετά από συζήτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας Κων/νου Ευσταθίου με το Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο και τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων της αντιπολίτευσης Κώστα Ασκούνη, Έλενα Αυγερινού, Γιάννη Βακαλόπουλο και Νίκο Ξεντέ διαμορφώθηκε το ψήφισμα το οποίο και υπερψηφίστηκε από το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων που το απαρτίζουν. 

Να υπενθυμίσουμε ότι η «ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ» έφερε άμεσα στη δημοσιότητατο θέμα της αναστολής λειτουργία του κέντρου αναφοράς covid, με στοιχεία που παρουσίασε στις 3 Νοεμβρίου 2022 και είχαμε αρχικά την αντίδραση από την πλευρά του Δημάρχου Καλλιθέας όπου με επιστολή του στις 4 Νοεμβρίου 2022 προς τον υπουργό Υγείας διαμαρτυρόταν για την απόφαση αυτή όσο και των Δημοτικών Παρατάξεων στη συνέχεια.

Διαβάστε αναλυτικά το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας.

Ομόφωνο Ψήφισμα 

ΤΟ Δ.Σ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ COVID ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Σε μία περίοδο που η έξαρση των κρουσμάτων covid είναι παρούσα σε συνδυασμό με την εποχική γρίπη, το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Ιατρείου Αναφοράς Covid στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας. 

Η ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση των αναγκών για τη χρήση της ως άνω ιατρικής μονάδας προκύπτει σαφώς και από τα στοιχεία προσέλευσης για εξέταση κατά τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με στοιχεία του Κ.Υ. Καλλιθέας, το διάστημα 29/8 έως 11/9 2022 εξετάστηκαν  749 περιστατικά, το διάστημα 26/9 έως 9/10 2022 εξετάστηκαν  1.129 περιστατικά ενώ το διάστημα 17/10 έως 30/10 2022 εξετάστηκαν  1.221 περιστατικά. Δηλαδή υπήρξε αύξηση των περιστατικών πάνω από 62% τους δύο τελευταίους μήνες. Το Ιατρείο Αναφοράς Covid από τον Απρίλιο του 2020, που λειτούργησε,  χάρις στην παραχώρηση οικίσκου από το Δήμο μας, έχει ήδη εξυπηρετήσει περισσότερους  από 60.000 συμπολίτες μας.

Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι των δήμων Καλλιθέας, Αλίμου, Μοσχάτου-Ταύρου, Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου και των γύρω περιοχών οδηγούνται για την εξυπηρέτησή τους  στα Κέντρα Υγείας Αλεξάνδρας, Πατησίων, Πειραιά  ή Καμινιών ή σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας, με το παρόν ομόφωνο ψήφισμά του απαιτεί την άμεση ανάκληση αυτής της απόφασης καθώς το Ιατρείο Αναφοράς Covid στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας, είναι χρήσιμο και αναγκαίο για την εξυπηρέτηση χιλιάδων πολιτών τόσο της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Comments are closed.