Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας: Ναι σε όλα τα αιτήματα των εργαζομένων – Προς εκτόνωση η κατάσταση

0
1941

Στην καθολική αποδοχή των αιτημάτων των εργαζομένων κατέληξε η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας όπου συζητήθηκε η κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο δεκαήμερο στην πόλη λόγω της αποχής των εργαζομένων στη διεύθυνση περιβάλλοντος λόγω της έλλειψης Μέτρων Ατομικής Προστασίας, τα οποία η Διοίκηση του Δήμου δεν έχει χορηγήσει ακόμη.

Η έκτακτη συνεδρίαση λίγο έλλειψε να δημιουργήσει εντάσεις στο ξεκίνημα της καθώς η Διοίκηση του Δήμου που συγκάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο με κατεπείγουσα διαδικασία δεν κατέθεσε εισαγωγικά τις προτάσεις της με αποτέλεσμα να τεθεί διαδικαστικό ζήτημα από το σύνολο των Δημοτικών Παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Τελικά ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος ζήτησε να ακουστούν πρώτα οι θέσεις των εργαζομένων και στη συνέχεια ο ίδιος θα τοποθετηθεί για το σύνολο των ζητημάτων που θα τεθούν.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων Ραφαήλ Μηλιώνης προχώρησε σε μια σύντομη αναδρομή των γεγονότων εισήγηση και η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, των Δημοτικών Συμβούλων και των εργαζομένων.

Οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων έκαναν λόγο για ευθύνες που βαραίνουν τη Διοίκηση του Δήμου, ενώ στο σύνολο τους ζήτησαν από το Δήμαρχο Καλλιθέας να μην κρύβεται πίσω από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και να αναλάβει δράση και ευθύνες.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος απαντώντας ανέφερε πως αναγνωρίζει το δίκαιο των αιτημάτων των εργαζομένων, ωστόσο επεσήμανε πως υπάρχουν νομικά ζητήματα που πρέπει να ξεπεραστούν προκειμένου να δοθούν οι επιθυμητές λύσεις για το λόγο αυτό ζήτησε να υπάρξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την οποία να προσεχτεί η διατύπωση της έτσι ώστε να είναι νόμιμη και χρήσιμη για τους εργαζόμενους.

Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα τις δεσμεύσεις – προτάσεις της Διοίκησης του Δήμου συμπεριλαμβανομένου και των προτάσεων που κατέθεσαν τόσο ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Ασκούνης όσο και ο Νίκος Ξεντές από την αριστερή δημοτική κίνηση «Μια Πόλη στο Δρόμο».

Η απόφαση το πρωί θα εξεταστεί από τις υπηρεσίες ως προς τη διατύπωση της και στη συνέχεια, το αργότερο έως τις 11:00, θα παραδοθούν στο Σύλλογο των Εργαζομένων έτσι ώστε να προχωρήσουν στις δικές τους ενέργειες (Διοικητικό Συμβούλιο, Γενική Συνέλευση) προκειμένου να προχωρήσουν στην αναστολή των κινητοποιήσεων τους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, εφόσον όλα κυλήσουν σύμφωνα με τα όσα δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος Καλλιθέας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι οι εργαζόμενοι στην καλλίτερη των περιπτώσεων θα αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους Κυριακή 31 Οκτωβρίου. και αμέσως θα ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών.

Το «χειρότερο» σενάριο ωστόσο είναι οι εργαζόμενοι να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, γεγονός που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση από τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί το τελευταίο διάστημα στους δρόμους της πόλης.

Comments are closed.