«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΘΟΠΟΙΩΝ»: Θέατρο διά ζώσης ξανά!

0
669


Παράσταση stand up comedy, την Παρασκευή, στο ανοιχτό θέατρο της Γκράβας, στο πλαίσιο των πολύμορφων πρωτοβουλιών για να ανοίξουν οι χώροι του Πολιτισμού

«Ανοιχτοί χώροι πολιτισμού! Δίκαιο, αναγκαίο και υγειονομικά εφικτό»! Με αυτό το σύνθημα η «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών» παίρνει την πρωτοβουλία να φέρει ξανά σε επαφή το κοινό με το θέατρο και διοργανώνει την Παρασκευή 9 Απρίλη, στις 18.00, στο ανοιχτό θέατρο της Γκράβας, την πρώτη διά ζώσης παράσταση, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας!

Αυτή η πρώτη από μια σειρά παραστάσεων που θα παρουσιάσει η «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών», στο πλαίσιο των πολύμορφων πρωτοβουλιών για να ανοίξουν οι χώροι του Πολιτισμού, θα είναι μια stand up comedy με τους: Ανδρέα Πασπάτη, Παναγιώτη Κούδα, Βαγγέλη Μουλαρά, Ειρήνη Ξυγκάκη, Αθηνά Κεφαλοπούλου και Κωνσταντή Μπίτση.

Στο σχετικό κάλεσμά της, η «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών» σημειώνει: «Μετά από ένα χρόνο διεκδικούμε ακόμα να παρθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα που θα μας επιτρέψουν να επιστρέψουμε στην εργασία μας με εξασφαλισμένη τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματά μας!

Εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο, ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο να εργάζονται με ασφάλεια, να μη στοιβάζονται στα μέσα μεταφοράς, να μην εξαναγκάζονται σε εργασία ακόμα και όταν έχουν συμπτώματα, να υπάρχουν επαρκή νοσοκομεία, ΜΕΘ και γιατροί.

Εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση ανοιγοκλείνει τα σχολεία, κρατά κλειστά τα πανεπιστήμια, τις καλλιτεχνικές σχολές και τους χώρους πολιτισμού, προκειμένου να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο. Χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν μείνει χωρίς δουλειά, χωρίς κανένα εισόδημα. Είναι σήμερα αναγκαίο, δίκαιο και υγειονομικά εφικτό να παρθούν όλα τα μέτρα που θα καταστήσουν τους χώρους του Πολιτισμού ασφαλείς και ανοιχτούς!

 • Μαζικά τεστ με ευθύνη του κράτους.
 • Εμβολιασμοί, όχι μόνο όλων των συντελεστών, αλλά και όλων των εργαζομένων, χωρίς καθυστερήσεις.
 • Επίταξη της ιδιωτικής υγείας.
 • Πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού.

Είναι σήμερα αναγκαίο να παλέψουμε να επιτρέψουμε στην εργασία μας με εξασφαλισμένα όλα τα εργασιακά δικαιώματα!

 • Καμία σκέψη για περικοπή μισθών και δικαιωμάτων στο πλαίσιο της αντοχής της κάθε παραγωγής.
 • Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων ως προϋπόθεση για την επιχορήγηση από το ΥΠΠΟΑ, για χρηματοδότηση από δήμους ή εποπτευόμενους φορείς.
 • Επέκταση του επιδόματος. Αξιοπρεπές εισόδημα για όλους μέχρι να επανέλθει ο χώρος σε πλήρη λειτουργία.
 • Καμία παραχώρηση και εξασφάλιση των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων.
 • Να μην περάσει το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη θεσμοθέτηση του 10ωρου.
 • Να μην περάσει ο νέος συνδικαλιστικός νόμος.
 • Να επιχορηγηθούν οι μικρές επιχειρήσεις του κλάδου (ΑΜΚΕ, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΙΚΕ, ΟΕ, ΕΕ κ.λπ.) που κατά το φορολογικό έτος 2019 είχαν καθαρό ετήσιο εισόδημα έως και 15.000 ευρώ, για την κάθε τρέχουσα παραγωγή τους και ανάλογα με τον αριθμό των συντελεστών της, με μέτρα ελέγχου τους από τις κρατικές αρχές για την τήρηση των οικονομικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Καλούμε συντελεστές και θεατές να διεκδικήσουμε μαζί τους όρους για το άνοιγμα των χώρων Πολιτισμού!».

Comments are closed.