«Δεν πληρώνω – Δεν πληρώνω» στο «Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα»

0
239

Με μια ακόμη ευφάνταστη παράσταση συνεχίζει σήμερα, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022 στις 20:00, το «Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα» στην φετινή του παρουσία στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου 123 και Φιλαρέτου).

Το «Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα» διανύει τον τρίτο χρόνο παρουσίας του στην πόλη και αφού «πέρασε» από την προβολή των παραστάσεων του μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, λόγω covid, επανήλθε  από την περασμένη εβδομάδα στις δια ζώσης παραστάσεις.

Σήμερα ανεβαίνει η δεύτερη από τις 11 μεγάλες θεατρικές παραστάσεις των κεντρικών αθηναϊκών θιάσων, που θα δοθούν στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και αφορά το έργο του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω – Δεν πληρώνω».

Κρατήσεις θέσεων για τις παραστάσεις γίνονται τηλεφωνικά στον αριθμό 210 9570001 και ώρες 8 π.μ.-3 μ.μ. από Δευτέρα ως Παρασκευή.

«Δεν πληρώνω – Δεν πληρώνω»

Πρωταγωνιστούν:
Μπέσσυ Μάλφα, Γιώργος Σουξές, Βασίλης Ρίσβας, Κατερίνα Τσάβαλου, Τόνυ Δημητρίου και ο Θοδωρής Ρωμανίδης.

Συμμετέχουν:
Ανδρέας Βατζώλης, Επαμεινώνδας Μουντζουρέας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.


Διασκευή – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς
Σκηνικά: Άρτεμις Φλέσσα
Κοστούμια: Ελένη Μπλέτσα
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Μουσική επιμέλεια & Πρωτότυπη: Κωνσταντίνος Παντζής
Κινησιολογία: Ειρήνη Κυρμιζάκη
Βοηθοί σκηνοθέτη: Δημήτρης Μπούρας, Βερόνικα Μπακόλα
Φωτογραφίες – Art WorkGridFox.gr

Μια ξεκαρδιστική, ευφάνταστη κωμωδία με συνεχείς ανατροπές, έντονα φαρσικά στοιχεία και καυστικό προβληματισμό για την οικονομική ανισότητα, την ανέχεια, την ακρίβεια, την ανεργία, το δικαίωμα του σύγχρονου ανθρώπου στην αξιοπρέπεια η οποία 47 χρόνια μετά το πρώτο της ανέβασμα, παραμένει σπαρταριστά επίκαιρη κι αφάνταστα απολαυστική.

Το σπουδαίο έργο «Δεν πληρώνω – Δεν πληρώνω» παίζεται αδιάκοπα με τεράστια επιτυχία στην Ιταλία και σ’ όλη την Ευρώπη από το 1974 μέχρι και σήμερα.

Μια συνηθισμένη ημέρα, σε μια συνηθισμένη γειτονιά σε ένα συνηθισμένο σούπερ μάρκετ, συνηθισμένες νοικοκυρές εκφράζουν έντονα τη δυσαρέσκειά τους για την υπερβολική αύξηση των τιμών. Ο τραγελαφικός καυγάς με τον διευθυντή του σούπερ μάρκετ τις οδηγεί να αδειάσουν τα ράφια και να πληρώσουν κατά βούληση, με απλά λόγια να μην πληρώσουν τίποτα!

Με το σύνθημα «Δεν πληρώνω – Δεν πληρώνω», οι δρόμοι του Μιλάνο γεμίζουν «εγκυμονούσες» γυναίκες οι οποίες κρύβουν κάτω από τα ρούχα τους τις γεμάτες με προϊόντα σακούλες που κουβαλάνε από το σούπερ μάρκετ. Ανάμεσα στο τσούρμο των γυναικών και η Αντωνία η οποία επιστρέφοντας σπίτι της φορτωμένη ψώνια οδηγείται σε μια σειρά από κωμικές καταστάσεις προκειμένου να ξεγελάσει ως μια σύγχρονη Λυσιστράτη την Αστυνομία αλλά και τον νομοταγή σύζυγό της Τζιοβάνι. Από κει και μετά, αρχίζουν οι παρεξηγήσεις, οι κωμικές καταστάσεις, αλλά και οι δραματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι άνθρωποι πλέον.

Comments are closed.