«Δεν είναι αθώοι»: Το κίνημα στο facebook για καταδίκη της Χρ. Αυγής…

0
499

Το σύνθημα:«Δεν είναι αθώοι, οι Nαζί στη φυλακή» έχει πλημμυρίσει το facebook τις τελευταίες ώρες, εν όψει της ανακοίνωσης της δικαστικής απόφασης για την Χρυσή Αυγή, στις 7 Οκτωβρίου

Το ιδιότυπο κίνημα έχει αναπτύξει τεράστια δυναμική, που αυξάνεται ώρα με την ώρα με ολοένα και περισσότερους χρήστες του κοινωνικού μέσου να προσθέτουν την στάμπα στη φωτογραφία του προφίλ τους. 

Το σύνθημα εμφανίζεται εδώ και καιρό σε όλες τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις έξω από το Εφετείο Αθηνών, όπου και πραγματοποιήθηκε η πολύκροτη δίκη. «Δεν είναι αθώοι» έγραφαν τα πανό των φίλων του Παύλου Φύσσα, όπως και το πλακάτ που κρατούσε η μητέρα του  Μάγδα Φύσσα, πολλές από τις εφιαλτικές μέρες που κράτησε η δίκη.

‘Οπως αναφέρεται στη σελίδα της καμπάνιας στο facebook, αποτελεί μια πρωτοβουλία ανθρώπων από διαφορετικούς κοινωνικούς, επαγγελματικούς και κινηματικούς χώρους. Έχει σαν στόχο να ασκήσει την μέγιστη δυνατή πίεση για πλήρη ανατροπή της αθωωτικής – κατ ουσία – πρότασης της εισαγγελέως και την βαριά καταδίκη όλων των κατηγορουμένων στην δίκη της Χρυσής Αυγής για αυτό που στην πραγματικότητα έχει αποδειχτεί ότι είναι: μια ναζιστική εγκληματική συμμορία που υποδύεται το νόμιμο πολιτικό κόμμα.

Η οικογένεια Φύσσα έχει απευθύνει δημόσιο κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το δικαστήριο στις 7 Οκτωβρίου: «Μετά από 5,5 βασανιστικά χρόνια δικαστικής διαδικασίας, κατά την οποία δεχθήκαμε έως και ύβρεις και απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων, εμείς, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα  αναμετρηθήκαμε κατά πρόσωπο με το τέρας του ναζισμού και σταθήκαμε όρθιοι. Η ώρα της απόφασης έφτασε.  7 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11.00. 7 μαρτυρικά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, για εμάς η συνολική καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ είναι μονόδρομος. Την ημέρα της απόφασης καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσους δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα του Εφετείου.».

Πορεία θα πραγματοποιηθεί και στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτεμβρίου ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, πριν από 7 χρόνια.

πηγή: sofokleousin.gr

Comments are closed.