Δελτίο Τύπου Γενικής Συνέλευσης ΠέΖΟ

0
547

Θα μπορούσενα είναι ένα απλό δελτίο τύπου, αλλά δεν είναι κι όχι από επιλογή, αλλά το κλίμα της Γενικής Συνέλευσης του ΠέΖΟ ήταν τέτοιο, που δεν ταιριάζει με κοινοτυπίες και τυπικές αναφορές.

Η πρώτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας ήταν και εκλογοαπολογιστική, μια που τα προηγούμενα χρόνια οι συγκεντρώσεις έπρεπε να αποφεύγονται. Η συνάντηση της Κυριακής 20  Νοεμβρίου 2022 είχε τη δύναμη να καλύψει και αυτές που δεν έγιναν.

Κανονικά ήταν απαραίτητη η παρουσία του 50% των μελών, για να είναι έγκυρη η συνέλευση και οι αποφάσεις της, στη δική μας όμως συνέλευση ήταν παρών το 75% των ανθρώπων μας. Τις περισσότερες φορές αναμένεται επανάληψη της συνέλευσης, την δεύτερη μέρα, που έχει οριστεί, η δική μας δεν άφηνε περιθώρια αναβολής.

Συνήθως γίνεται ένας σύντομος απολογισμός των πεπραγμένων και ακολουθούν οι ερωτήσεις, οι τοποθετήσεις και τυχόν συζητήσεις σε θέματα που υπάρχουν διαφορετικές γνώμες. Χθες ακούστηκε μόνο το «ομόφωνα» και μετά οι προτάσεις για άλλες δράσεις, κι όσοι πρότειναν ήταν οι ίδιοι έτοιμοι να συμμετέχουν στην υλοποίηση της πρότασής τους.

Ήταν το κλίμα αλλιώς, χειροκροτήματα, γέλια, ο απολογισμός της τριετίας μέσα από εικόνες και οι αναμνήσεις περίσσευαν.. Μια διαδρομή γεμάτη εκδηλώσεις και δράσεις από ομάδες, μεγάλες ομάδες, που ΠέΖΟυν,  διασκεδάζουνκαι παράγουν πολιτισμό.
«Κλινική περίπτωση» χαρακτήρισαν οι πρωταγωνιστές το ασταμάτητο των δράσεων και ίσως να ‘ναι έτσι… αλλά αυτό το «έτσι» είναι που κάνει τη διαφορά!

Διαφορά, γιατί μας αρέσει να ΠέΖΟυμε όλοι μαζί και να ‘χουν τα παιχνίδια μας νόημα και σκοπό. Διαφορά, γιατί στο τέλος της ημέρας, κουρασμένοι από το παιχνίδι, αναζητάμε ιδέες για επόμενα. Διαφορά, γιατί στα δικά μας παιχνίδια δεν ψάχνουμε για νικητές και κέρδη, αρκεί που εμείς βάζουμε τους όρους του παιχνιδιού, χωρίς να υπολογίζουμε το βαθμό δυσκολίας.

Αυτές είναι οι αξίες μας, γι’ αυτό στην Γενική Συνέλευση μετρήσαμε 90 δράσεις!! και 83 Συμπέκτες!! και προχωράμε…

Για το πρώτο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου ΠέΖΟ, 


Στέλλα Γεωργίου & Παναγιώτης Ντάβαρης.

Comments are closed.