ΔΑΣ-ΟΤΑ Καλλιθέας: Με εκβιασμούς & αυταρχισμό η Δημοτική Αρχή επιβάλει την «τάξη» & τα αντιλαϊκά νομοθετήματα

0
406

Σε καταγγελία προχώρησε με ανακοίνωση της η συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΣ-ΟΤΑ Καλλιθέας η οποία συμμετέχει και στο Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας.

Πιο συγκεκριμένα η ΔΑΣ-ΟΤΑ Καλλιθέας καταγγέλει την δημοτική αρχή πως χρησιμοποιεί εκβιασμούς και αυταρχισμό για να επιβάλει αντιλαϊκά μέτρα, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε όσους εργαζόμενους αμφισβητούν τις αποφάσεις της διοίκησης στοχοποιούνται, διώκονται ενώ γίνονται και αποδέκτες βλαπτικών μεταβολών στους όρους εργασίας τους, κάνοντας ευθέως λόγο για τρομοκρατία στους εργαζόμενους. 

Με την ανακοίνωση-καταγγελία της η ΔΑΣ-ΟΤΑ ουσιαστικά παίρνει θέση στα όσα καταγγέλθηκαν από τον Σύλλογο Υπαλλήλων του Δήμου Καλλιθέας και αφορούσαν τις ενέργειες του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Κων/νο Ευσταθίου οι οποίες προκάλεσαν και την πρόσφατη καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Τέλος η ΔΑΣ-ΟΤΑ Καλλιθέας διαχωρίζει την θέση της από τις ενέργειες του Συλλόγου Υπαλλήλων καθώς θεωρεί πως αυτές περιορίζονται στις προσωπικές επιθέσεις μεμονωμένων προσώπων και όχι ευθέως κατά της Δημοτικής Αρχής Καλλιθέας (δήμαρχο Δημήτρη Κάρναβος) η οποία εκτελεί κατά γράμμα τις αντεργατικές πρακτικές και αποφάσεις της κυβέρνησης.

Η καταγγελία της ΔΑΣ-ΟΤΑ Καλλιθέας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Δημοτική Αρχή Καλλιθέας, ακολουθεί κατά γράμμα το «λαμπρό» παράδειγμα της κυβέρνησης που χρησιμοποιεί διαστρέβλωση, καταστολή, εκβιασμούς, αυταρχισμό για να επιβάλει την «τάξη» και τα αντιλαϊκά της νομοθετήματα. Το τελευταίο διάστημα αυξάνεται με προοδευτικό ρυθμό η απροκάλυπτη τρομοκρατία στο χώρο δουλειάς. Συνάδελφοι στοχοποιούνται, διώκονται, γίνονται αποδέκτες βλαπτικών μεταβολών στους όρους εργασίας προς παραδειγματισμό γιατί τόλμησαν να αμφισβητήσουν τις αποφάσεις της διοίκησης. Με αυτές τις πρακτικές έχει επιλέξει η Δημοτική Αρχή να ασκήσει τα καθήκοντα της. Με τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Την στιγμή μάλιστα που η υλοποίηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου από τις δημοτικές αρχές ήδη οδηγεί σε ανατροπές των δικαιωμάτων μας σε ωράρια και συνθήκες εργασίας. Σε μια σειρά από υπηρεσίες το πρόβλημα των ελλείψεων μόνιμου προσωπικού μεγεθύνεται και γίνεται αφορμή για ιδιωτικοποιήσεις. Την ίδια στιγμή διευρύνεται καθημερινά η ανταποδοτικότητα, η λειτουργία δηλαδή του δήμου ως επιχείρηση.

Για να εφαρμόσουν αυτές τις πολιτικές οι κυβερνήσεις αξιοποιούν όχι μόνο τη προπαγάνδα, αλλά και τη καταστολή. Νόμοι ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία, στις διαδηλώσεις, στη συνδικαλιστική δράση είναι στην ημερήσια διάταξη. Ήδη ετοιμάζουν νέο, πιο αντιδραστικό, συνδικαλιστικό νόμο.

Απέναντι στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης – δημοτικής αρχής μόνος δρόμος η οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς!

Δεν μας κάνει εντύπωση η επιμονή των υπόλοιπων παρατάξεων του ΔΣ του Συλλόγου μας, να αποκρύπτουν συστηματικά τους υπαίτιους της ανεπίτρεπτης κατάστασης στους χώρους εργασίας του Δήμου, και να βάλλουν κατηγορίες έναντι μεμονωμένων προσώπων. Η ευθύνη ανήκει συνολικά στην Δημοτική Αρχή της Καλλιθέας, που ενστερνίζεται και εκτελεί κατά γράμμα όλες τις αντεργατικές πρακτικές και αποφάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Comments are closed.