Δίκη «Χρυσής Αυγής»: Χωρίς ελαφρυντικά και φουλ για Κορυδαλλό η εγκληματική οργάνωση

0
733

Κανένα ελαφρυντικό για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής δεν αναγνώρισε το δικαστήριο. Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε και στους περισσότερους από τους πρώην βουλευτές.

Πιο συγκεκριμένα, δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στους «7» της Χρυσής Αυγής που αποτελούσαν το διευθυντήριο. Πρόκειται για τους Νίκο ΜιχαλολιάκοΗλία ΚασιδιάρηΧρήστο ΠαππάΙωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταροκαι Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Το πλαίσιο των ποινών γι’ αυτούς δεν μπορεί πλέον να αλλάξει και είναι από 5 έως 15 έτη κάθειρξης.

Αντίθετα, το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά σε μόλις τέσσερις βουλευτές που κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Αυτοί είναι οι Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Στάθης Μπούκουρας, που έλαβαν ελαφρυντικό για καλή συμπεριφορά μετά την πράξη. Ο Νίκος Μίχος έλαβε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και ο Μιχαήλ Αρβανίτης αυτό του σύννομου βίου.

Σε οκτώ κατηγορουμένους αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Πρόκειται για τους ΑναδιώτηΤσακανίκαΑγριογιάννηΕυγενικόΧατζηδάκηΜαρίαΧρυσαφίτηΠαπαδόπουλο. Επίπλεον, στους Δήμου και Σκάλκο το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, επίσης, στους: Ελένη Ζαρούλια,Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνη ΓρέγοΧρυσοβαλάντη ΑλεξόπουλοΠολύβιο ΖησιμόπουλοΚωνσταντίνο ΜπαρμπαρούσηΝίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση, για τους οποίους η ποινή θα κυμαίνεται από πέντε έως δέκα χρόνια.

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στον Γιώργο Ρουπακιά, αλλά και σε όσους εμπλέκονται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στην επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες.

πηγή: protothema.gr

Comments are closed.