Δήμοι: Κλειστοί οι αθλητικοί χώροι…Μόνο τα γήπεδα τέννις; ανοικτά μέχρι νεοτέρας…

0
876

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το έγκυρο σάιτ της aftodioikisi.gr, κλειστοί θα παραμείνουν για το ευρύ κοινό οι αθλητικοί χώροι των δήμων για ομαδικά αθλήματα μεγάλης ζήτησης, όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλει.
Σε αυτή την απόφαση φαίνεται να καταλήγει ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μετά από σύσκεψη, με τηλεδιάσκεψη, που είχε με Δημάρχους και αντιδημάρχους υπεύθυνους αθλητισμού δήμων από όλη τη χώρα.

Στη σύσκεψη το παρών τους έδωσαν τόσο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, όλος και ο ΓΓ Αθλητισμού  Γιώργος Μαυρωτάς.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε εν όψει της αυριανής προγραμματισμένης συνέντευξης που θα δώσει ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στο πλαίσιο εξειδίκευσης των μέτρων αρμοδιότητας του μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η εξειδίκευση των μέτρων έχει προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη 30 Απριλίου στις 18:00 το απόγευμα ταυτόχρονα με τη παρουσία του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας αρμόδιου για τον ιό Covid-19, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Στη σύσκεψη προτάθηκε οι δημοτικοί αθλητικοί χώροι να χρησιμοποιούνται μόνο από:

– Αθλητές/τριες που ετοιμάζονται για μεγάλες διοργανώσεις

– Αθλούμενους/ες σε ατομικά αθλήματα (π.χ. τένις, γκολφ).

Γι’ αυτό το λόγο προτάθηκε προς τους αρμοδίους υφυπουργούς και το Γ.Γ.Α. όπως:

Να μη λειτουργήσουν οι ανοιχτοί εξωτερικοί χώροι των γηπέδων, σταδίων κ.α.
Επομένως, δεν θα πραγματοποιούνται παιχνίδια μπάσκετ, βόλεϊ, ποδοσφαίρου.

– Κλειστά θα παραμείνουν τα κλειστά γυμναστήρια

– Για όσους αθλητές/τριες μεγάλων διοργανώσεων απαιτούνται κλειστοί χώροι προπόνησης, θα υπάρξει ειδική μέριμνα και αδειοδότηση

– Όσοι αθλητές/τριες χρησιμοποιήσουν τους εξωτερικούς χώρους, θα καταγράφονται σε ειδικό βιβλίο εισόδου – εξόδου, θα φέρουν οι ίδιοι μάσκα και γάντια και θα συνοδεύονται το μέγιστο από δύο άτομα, τον γιατρό τους και τον προπονητή τους

– Δεν θα χρησιμοποιούνται τα γυμναστήρια των εγκαταστάσεων για ενδυνάμωση

– Στα δημοτικά στάδια θα επιτρέπεται είσοδος δρομέων μέχρι του αριθμού των διαθέσιμων διαδρόμων

– Σταδιακά και σε επόμενη φάση εξετάζεται το ενδεχόμενο ανοίγματος των εξωτερικών γηπέδων για άσκηση έως τριών ατόμων σε μπάσκετ, βόλεϊ

Τα κολυμβητήρια παραμένουν κλειστά

Τα πάρκα αναψυχής θα ανοίξουν για το κοινό στις 18 Μαΐου 2020

– Παρατείνεται η άρση στα προγράμματα «Αθληση για όλους», εν αναμονή νέας ακριβούς ημερομηνίας.

– Την ερχόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιηθούν και τα ακριβή μέτρα για τη χρήση των – αποδυτηρίων, τουαλετών κ.λπ. χώρων των εγκαταστάσεων.

– Θα υπάρξει συνεννόηση βάσει συγκεκριμένου πλαισίου, για μαθητές/τριες που επιθυμούν να εισαχθούν σε ΤΕΦΑΑ ή στρατιωτικές σχολές μέσω πανελλαδικών εξετάσεων.

Comments are closed.