Γ. Πατούλης: «Αλλαγή πλεύσης» και πρόσκληση σε Δ. Κάρναβο & Α. Ευθυμίου να δουν μαζί την εξέλιξη των έργων…

Πρωτοβουλία καλής θέλησης ανέλαβε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μετά την πρόσφατη «παρέμβαση» του υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου στο θέμα της εξέλιξης των έργων στο παραλιακό μέτωπο. Ο κ. Πατούλης προσκάλεσε τους Δημάρχους Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο και Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου και τους συνεργάτες τους, προκειμένου να ενημερωθούν από κοινού για την εξέλιξη των εργασιών.

Αμέσως μετά την ενημέρωση και την «ξενάγηση» στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Παραλιακό Μέτωπο ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης δήλωσε:  «…Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες μου προς τις υπηρεσίες μας και την ανάδοχο εταιρεία που υλοποιούν με συνέπεια τις σαφείς οδηγίες και εντολές που δώσαμε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας, να προχωρήσουμε με ταχείς ρυθμούς, χωρίς την παραμικρή πλέον χρονοτριβή. Την 1η Σεπτεμβρίου όταν παραλάβαμε το έργο είχε ολοκληρωθεί σε ποσοστό 38%. Σήμερα 9 μήνες μετά, οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί κατά 70%. Όμως δεν εφησυχάζουμε. Θα συνεχίσουμε με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς, με στόχο να ολοκληρώσουμε τα έργα που εκκρεμούν έως τα τέλη του έτους, όπως έχουμε δεσμευτεί. Σε αυτό το πλαίσιο θα δημιουργήσουμε άμεσα ένα ειδικό Παρατηρητήριο, μέσω του οποίου θα παρακολουθούμε και θα ελέγχουμε επισταμένα, σε καθημερινή βάση τις εργασίες που εκτελούνται αλλά και την αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων…».

ΟΔήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος σχετικά για την εξέλιξη των έργων ανέφερε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο ανάπλασης που θα δώσει τεράστια υπεραξία στην περιοχή, μας θωρακίζει από τα πλημμυρικά φαινόμενα και θα αποτελέσει μία σημαντική διέξοδο αναπτυξιακού, πολιτιστικού, αθλητικού και τουριστικού χαρακτήρα για τους πολίτες. Θα το στηρίξουμε και θα είμαστε παρόντες».

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου αφού εστίασε στη σημασία των αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων κάνοντας λόγο για κρίσιμη θωράκιση των παραλιακών περιοχών, επισήμανε ότι έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, για να καταλήξει λέγοντας: «Μας ενδιαφέρει να ολοκληρωθεί έγκαιρα το έργο που θα αφήσει διεθνές αποτύπωμα και θα αλλάξει την όψη του παραλιακού μετώπου».

Comments are closed.