Γ. Μαυρωτάς: Με αλλαγές στις προκηρύξεις θα γίνουν τα πρωταθλήματα FL & Γ’ Εθνικής

0
608

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς αποκάλυψε σε τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, με αντιπροσωπεία των παικτών της Γ’ Εθνικής ότι ετοιμάζει σχέδιο επιστροφής και έναρξης όλων των πρωταθλημάτων , δηλαδή από την Football League , την Γ΄ Εθνική μέχρι και τα τοπικά πρωταθλήματα!

Η Super league 2 ξεκινάει στις 9 του Ιανουαρίου, βούληση της Πολιτείας είναι να αρχίσει στη συνέχεια και η Football League μαζί με την Γ’ Εθνική. Έτσι όμως πρόκειται για περισσότερες από 150 ομάδες σε όλη την χώρα και αυτό πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή και θα γίνει, η επιστροφή στις προπονήσεις μετά τις 10 του Γενάρη”, είπε ο ΓΓΑ προς τους ποδοσφαιριστές.

Μας ενδιαφέρει η επανέναρξη ειδικά του λεγόμενου ερασιτεχνικού αθλητισμού, με αυστηρούς υγειονομικούς πάντα βέβαια κανόνες”, είπε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.

Η Football League 

Για την Football League ειπώθηκε ότι ετοιμάζει να καταθέσει υγειονομικό πρωτόκολλο στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, ενώ η ΕΠΟ (εκπροσωπήθηκε από το μέλος της Εκτελεστικής επιτροπής Παναγιώτη Διακοφώτη) υποσχέθηκε ότι θα κάνει το ίδιο για την Γ΄ Εθνική, αλλά και για τα τοπικά πρωταθλήματα, μελλοντικά…

Ένα άλλο ζήτημα είναι η διάρκεια των πρωταθλημάτων καθώς ήδη μπαίνουμε στο νέο χρόνο, όμως γι αυτό το θέμα υποστηρίχτηκε ότι θα γίνουν αλλαγές στις προκηρύξεις, τόσο σε FL (ίσως και σε SL2), αλλά και σε Γ’ Εθνική και τοπικά, ώστε να προλάβουν την χρονιά.

Φυσικά, το μέγα ζήτημα είναι το κόστος, αλλά και το είδος των τεστ που θα πρέπει να γίνονται στους ποδοσφαιριστές. Στην συνάντηση ειπώθηκε ότι θα γίνει πρωτόκολλο (για τις ομάδες της Γ Εθνικής) με rapid test που είναι πιο φτηνά, όμως και πάλι οι περισσότερες ομάδες δεν μπορούν να τα πληρώσουν.

Δήμοι και Περιφέρειες το κόστος;

Γι αυτό το λόγο θα γίνει μια συζήτηση να επιβαρυνθούν το κόστος, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες

πηγή: epsm24.gr

Comments are closed.