Γ’ Εθνική τέλος, «ανεβαίνει» στη Football League η Καλλιθέα;

0
807

Ανακοίνωση αναφορικά με τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, εξέδωσε η ΕΠΟ, αναφορικά με τις αποφάσεις που πάρθηκαν εξαιτίας του κορονοϊού.

Η Ομοσπονδία έκανε γνωστό πως οι ομάδες των Α’ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στη Γ’ Εθνική.

Από εκεί και πέρα όμως ενώ ανακοινώθηκε επίσημα το τέλος του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, δεν ξεκαθάρισε η ΕΠΟ αν οι πρωτοπόροι των ομίλων κερδίζουν την άνοδο στη Football League.

Ανακοινώνοντας πως αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες:

«Αναστέλλεται οριστικά, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασης του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ., καθώς και της Γ’ Εθνικής κατηγορίας της Ε.Π.Ο., περιόδου 2019-20. Για όλες τις εθνικές και τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων.

Οι πρωτοπόροι των Α’ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ’ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21. Για τη διαδικασία ανόδου, σε περίπτωση ισοβαθμιών ομάδων ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ και για την περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός ομίλων Α’ κατηγορίας τα κριτήρια πολλαπλών ομίλων της UEFA.

Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχουν δικαίωμα τροποποιήσεων των προκηρύξεών τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού. Οι τελικές αποφάσεις για την Γ’ Εθνική θα ληφθούν κατόπιν νεότερης εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων».

Comments are closed.