Γ.Γ.Α.: Με χορηγίες, δωρεές & αντίτιμο η υλοποίηση των Προγραμμάτων Άθλησης από τους ΟΤΑ

0
408

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, φυσικά με τη σύμφωνη γνώμη του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος το είπε και το έκανε πράξη, «έκοψε» τελικά τη χρηματοδότηση των προγράμματων Άθλησης για Όλους που υλοποιεί δεκαετίες μέσω των Δήμων.  

Η ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης χθες 18 Νοεμβρίου (ΦΕΚ 5351/Β/18-11-2021) περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την απαξίωση των συγκεκριμένων προγραμμάτων τόσο από το υπουργείο όσο και από την κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα και στο άρθρο 17 της συγκεκριμένης ΚΥΑ αναφέρεται ότι οι εγκρίσεις των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής δεν θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό της ΓΓΑ αλλά ούτε και του Υπουργείου αλλά τους προϋπολογισμούς των Δήμων. Με απλά λόγια κόπηκε η χρηματοδότηση του 50% των Προγραμμάτων όπως αυτή εγκρινόταν τα τελευταία χρόνια.

Στο δε άρθρο 18 ο κ. Αυγενάκης προτρέπει οι Δήμοι να ζητήσουν αντίτιμο από τη συμμετοχή των αθλουμένων ή να αναζητήσουν δωρεές ακόμη και χορηγίες για την υλοποίηση τους.

 Άλλωστε σε ότι αφορά τα προγράμματα «΄Αθληση για Όλους»  η ΚΕΔΕ φαίνεται να αντιδρά μέσω της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού της όπου κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση ένα από τα θέματα που επισημαίνει σε ότι αφορά τις προτάσεις της για το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή για τον αθλητισμό αναφέρει ότι ζητά «…τη συνέχιση και την αύξηση της χρηματοδότησης των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους, προκειμένου ο πολίτης να έχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου αθλητικές υπηρεσίες με χαμηλή οικονομική συμμετοχή του τελευταίου ή και δωρεάν στην περίπτωση ειδικών προγραμμάτων κ.ά., γιατί αποτελούν κοινωνική επένδυση…».


Αναλυτικά η ΚΥΑ  όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ

Comments are closed.