Γ. Γκαγκαλούδης: Η ομάδα αυτή χτίστηκε για να μείνει στην κατηγορία

Αναμφισβήτητα πρόκειται για έναν πρωταγωνιστή της ζωής και του παρκέ. Πλούσιο το βιογραφικό του σε ομάδες πρωταγωνίστριες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης είναι πλέον ο ηγέτης της ομάδας του Π.Ο.Κ. Έσπερος και παράλληλα το αγωνιστικό πρότυπο για τα νέα παιδιά της ομάδας αλλά και των ακαδημιών της.

Ο «Γκάγκα» μετά την μεγάλη νίκη των Εσπεριωτών επί του Δούκα μίλησε με τον Σπυρίδων-Παρασκευά Μαρκεζίνη του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ και έδωσε το δικό του στίγμα για το 2023 την ομάδα, τους στόχους της και τους φιλάθλους της.

Τι είπε ο Γιάννης Γκαγκαλούδης

Το ότι βγήκα πρώτος σκόρερ στον αγώνα δεν με ενδιαφέρει. δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Με ενδιαφέρει να κερδίζει η ομάδα. Εφόσον κέρδισε η ομάδα για μένα είναι και καλή γιορτή και όλα καλά. Έχω πει ότι η ομάδα αυτή πάει βήμα βήμα. Στην αρχή μας είχαν ξεγραμμένους, εμείς δεν είπαμε τίποτα και δουλέψαμε. Είμαστε σε ένα καλό φεγγάρι με συνεχόμενες νίκες και έχουμε έναν βατό δεύτερο γύρο, με παιχνίδια στην έδρα μας τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να τα πάρουμε και προχωράμε. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να σταθούμε ούτε σε μία νίκη ούτε σε μία ήττα…

φωτό:  Ανδρέας Ανδρεόπουλος

…Για εμάς όλοι οι αγώνες είναι ίδιοι. Ορισμένοι έχουν μια επιπλέον βαρύτητα για τα μικρά παιδιά κυρίως, να μάθουν να παίζουν σε καταστάσεις στις οποίες είναι οι ομάδες που έχουν θέσει στόχους για εμάς. Για μένα δεν υπάρχει εύκολο και δύσκολο παιχνίδι, είτε παίζεις με τον τελευταίο είτε με τον πρώτο πρέπει να είσαι το ίδιο συγκεντρωμένος. Τα παιχνίδια τα οποία έχεις να παίξεις με την Πεύκη είναι πολύ πιο δύσκολα από αυτά με τον Πανιώνιο για παράδειγμα.

Η ομάδα αυτή χτίστηκε για να μείνει στην κατηγορία και νομίζω ότι αυτή την στιγμή είμαστε σε ένα καλό σημείο. Δεν έχουμε κάνει ακόμα τίποτα. Έχουμε να κάνουμε ακόμα κάποιες νίκες στην έδρα μας. Αν τις κάνουμε, που θα τις κάνουμε, νομίζω η ομάδα θα μείνει και θα μείνει εύκολα…

φωτό: Σπυρίδων – Παρασκευάς Μαρκεζίνης

…Ο κόσμος γέμισε το γήπεδο για ακόμα μία φορά. Νομίζω ότι αυτό που έχουμε κερδίσει φέτος σαν ομάδα, είναι ότι γύρισε ο κόσμος της Καλλιθέας στο γήπεδο. Μας στηρίζει και μας βοηθάει. Είναι πολύ μεγάλο πράγμα να έχουμε το γήπεδο γεμάτο γιατί ο κόσμος μας δίνει πολύ μεγάλη ώθηση σε δύσκολες στιγμές. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ και τον περιμένουμε στον επόμενο εντός που είναι με την Πεύκη.”

Ρεπορτάζ:   Σπυρίδων – Παρασκευάς Μαρκεζίνης

Comments are closed.