Γιάννης Εμιρζάς: Προηγούνται οι «Άριστοι» – Εμβολιάζονται οι «Ημέτεροι»

0
3936

Σε ανακοίνωση του ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιθέας, της δημοτικής παράταξης “Προοπτική Ζωής”, Γιάννης Εμιρζάς αναφέρεται στους εμβολιασμούς που αναβλήθηκαν την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, λόγω της κακοκαιρίας, κάνοντας λόγο για “αστοχία” του Κεντρου Υγείας ως προς τον εμβολιασμό προσώπων που δεν ήταν στις κατηγορίες πολιτών με βάση τις προτεραιότητες που έχουν θέσει κυβέρνηση και υπουργείο Υγείας.

Η ανακοίνωση του κ. Γιάννη Εμιρζά

Προηγούνται οι «Άριστοι»  –  Εμβολιάζονται οι «Ημέτεροι»

Ορισμένοι έχουν βαλθεί να μην μας «κατεβάσουν από τα κάγκελα» ποτέ.

Ενώ όλη η κοινωνία αγωνιά για την πορεία και την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος περιμένοντας καρτερικά να κάνει το εμβόλιο, ορισμένοι «Άριστοι» εμβολιάστηκαν από την “πίσω πόρτα” εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες του συστήματος.

Ενημερώθηκα από τον ηλεκτρονικό τύπο αλλά και από τα «προσωπικά facebook των ημετέρων» (φρόντισαν και «κατέβηκαν» μετά την κατακραυγή) ότι Αντιδήμαρχοι Καλλιθέας, φίλοι – γνωστοί και υποψήφιοι της Παράταξης Κάρναβου, εμβολιάστηκαν την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου από την διάθεση των εμβολίων που αναβλήθηκαν, λόγω κακοκαιρίας.

Ενώ το Κέντρο Υγείας Καλλιθέας ζήτησε; από το Δήμο άτομα για να εμβολιαστούν, κατά κάποιον περίεργο τρόπο επιλέχτηκαν οι «Άριστοί» της Παράταξης Κάρναβου.

Δεν επιλέχθηκαν εργαζόμενοι (ως οφείλαν να πράξουν ειδικά για αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή) στην Καθαριότητα-στην Δημοτική Αστυνομία-στο Βοήθεια στο Σπίτι ή από τους Παιδικούς σταθμούς αλλά επιλέχτηκαν Αιρετοί και αρεστοί από το σύστημα της Διοίκησης του Δήμου.

Νόμιμο; … Ηθικό;   Σίγουρα όχι.

Εύλογα τα ερωτήματα λοιπόν:

1. Ποιος από το Κέντρο Υγείας Καλλιθέας συνεννοήθηκε εκτός πρωτοκόλλου και με ποιον από το Δήμο Καλλιθέας;

2. Με ποιον τρόπο ειδοποιήθηκαν οι συγκεκριμένοι στον Δήμο Καλλιθέας;

3. Ποιος έδωσε την εντολή για το ποιος έχει προτεραιότητα εμβολιασμού;

4. Ήταν προτεραιότητα ο εμβολιασμός των συγκεκριμένων ανθρώπων;

5. Ακολουθήθηκαν τα πρωτόκολλα και αν ναι , σε ποια λίστα ήταν καταγεγραμμένοι; 

Γνωρίζουμε ότι τα εμβόλια έχουν σύντομη διάρκεια ζωής.

Μία πρόταση προς τον Δήμο Καλλιθέας.

Ο Δήμος Καλλιθέας θα πρέπει να καταρτήσει κατάλογο εργαζομένων, με κριτήρια που θα τους υποδείξει ειδικός, για να εμβολιάζονται από τα αδιάθετα εμβόλια της ημέρας, ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις.

Ας σταματήσουν κάποιοι να δηλητηριάζουν το πολιτικό μας σύστημα με αφελείς ενέργειες. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο.

Comments are closed.