Γιάννης Βούρτσης : Βαρύ το κλίμα στη κυβέρνηση για τον υπουργό Εργασίας…

0
611

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα του έγκυρου ειδησεογραφικού σάιτ In.gr , συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη, το πρώτο σοβαρό πλήγμα από την αρχή της ανάληψης της εξουσίας, δέχθηκε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τα voucher των επιστημόνων. Και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο όπου κατά γενική ομολογία η κυβέρνηση τα πήγαινε περίφημα σε ό,τι αφορά της διαχείρισης της κρίσης του κοροναϊού.

Η κατάσταση έγινε χειρότερη έπειτα από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «πάρτι ημετέρων» με τα κονδύλια που θα δίνονταν στους επιστήμονες μέσω των ΚΕΚ.

Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει πίσω το πρόγραμμα και πλέον το περίφημο 600άρι θα δοθεί απευθείας στους επιστήμονες και δεν θα μεσολαβήσει αυτή η αστεία διαδικασία με την τηλεκατάρτιση η οποία υποβάθμιζε τους επιστήμονες.

Ομως, πέραν της απόφασης του πρωθυπουργού να ακυρώσει το πρόγραμμα, κάνοντας όπισθεν ολοταχώς και δίνοντας λαβή στην αντιπολίτευση να ασκήσει δριμεία κριτική, υπάρχει και πολιτικό ζήτημα.

Ο Κ. Μητσοτάκης πήρε πάνω του το βάρος της απόφασης για να διορθωθεί το λάθος, όμως, το κλίμα είναι βαρύ για τον κ. Βρούτση, κατά κύριο λόγο. Τόσο οι δηλώσεις Γεραπετρίτη όσο και η ανακοίνωση της απόφασης κατάργησης των voucher έδειξαν την ενόχληση για τους χειρισμούς που έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως επιχείρηματα να επιτεθεί στην κυβέρνηση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση βρήκε θέμα για να κάνει κριτική, εκεί που ήταν εξαφανισμένη όλο το προηγούμενο διάστημα.

Το Μαξίμου, μόλις είδε ότι το θέμα έβαζε φωτιά στην κυβέρνηση, πήρε άμεσα την απόφαση να διορθώσει τις ανορθογραφίες καθώς δεν ήθελε να υπάχει καμιά σκιά, ειδικά αυτή την περίοδο.

Από εδώ και στο εξής θα προσπαθήσουν να ρίξουν τους τόνους, όμως, η δυσαρέσκεια είναι δεδομένη για τους χειρισμούς που την εξέθεσαν. Και δεν αποκλείεται, όταν πέσει ο κουρνιαχτός, να υπάρξουν και πολιτικές αποφάσεις που θα συνδέονται με αυτό το τραύμα της κυβέρνησης.

Comments are closed.