Γενναίες μεταρρυθμίσεις & μακροπρόσθεσμος σχεδιασμός για την επόμενη μέρα

0
893

Το εκλογικό αποτέλεσμα και το γενικότερο μήνυμα της κοινωνίας αλλά και της επιχειρηματικής κοινότητας δείχνει τον δρόμο για την επόμενη μέρα. 

άρθρο του   Ανδρέα  Αναστόπουλου

Η συγκυρία είναι πολύ κρίσιμη  και δεν υπάρχει περιθώριο να χαθεί χρόνος.

Είναι απαραίτητες (πλέον) γενναίες μεταρρυθμίσεις καθώς και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός με πρωταγωνίστριες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και διακυβέρνηση χωρίς αιφνιδιασμούς.

Το εμπόριο ως μεγαλύτερος κλάδος της ελληνικής οικονομίας χρειάζεται πραγματική στήριξη για να έχει μια δυναμική ανάπτυξη και βιωσιμότητα.

Διαχρονικά  η μικρομεσαία επιχείρηση (κυρίως αυτή)  επηρεάζει όλη την οικονομική δραστηριότητα των τοπικών κοινωνιών αλλά και της χώρας. Οι Ελληνικές επιχειρήσεις έφτασαν στα όριά τους, τα προηγούμενα χρόνια με την επέλαση της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης.

Η ανάγκη στήριξης των τοπικών οικονομιών είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Ο εμπορικός κόσμος (συνεχίζει να)  περιμένει  την εκπόνηση από την πολιτεία ενός   μελετημένου σχεδίου, που δεν θα στηρίζει μόνο λίγες μεγάλες επιχειρήσεις,  αλλά τις πολλές και μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις.

Η κατάργηση του μνημονιακού τέλους επιτηδεύματος η περαιτέρω μείωση των εισφορών, η βελτίωση της χρηματοδοτικής ροής, η ρύθμιση των 120 δόσεων  και η απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών κρίνονται αναγκαία.

Υ.Σ. Ο Ανδρέας Αναστόπουλος είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Καλλιθέας (ΕΣΚ)   

Comments are closed.