Β. Σπανάκης: Άμεση ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ στη ΝΑ Αττική σε προσωπικό και εξοπλισμό…

0
348

Με επερώτηση του, ο Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθήνας της Ν.Δ. Βασίλης Σπανάκης, την οποία απευθύνει προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζητά την άμεση ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό στην Νοτιαανατολική Αττική. 

Η Ερώτηση του Βασίλη Σπανάκη όπως κατατέθηκε στη Βουλή


Κύριε Υπουργέ,
Οι περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια αυξημένη οικιστική ανάπτυξη και επισκεψιμότητα. Η περιοχή περιλαμβάνει μια τεράστια παραλιακή ζώνη με έντονη κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα. Επιπροσθέτως, τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα από την κατασκευή του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αυξήθηκαν οι μόνιμοι κάτοικοι στα Μεσόγεια αλλά και σε όλες τις περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής.
Παράλληλα, όμως, αυξάνεται και η εγκληματικότητα στην περιοχή αυξάνοντας τις απαιτήσεις για αστυνόμευση. Τα Τμήματα Τάξης και Ασφάλειας αποτελούν βασικό πυλώνα της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς επιβαρύνονται πέρα από το έργο της βασικής αστυνόμευσης με τις διεκπεραιώσεις όλων των ενεργειών και πάρεργων που υπάγονται στις αρμοδιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας.


Όπως αναφέρει σε επιστολή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής έχουν αποδυναμωθεί μαζικά το τελευταίο διάστημα, με μεταθέσεις του προσωπικού τους σε άλλες Διευθύνσεις και Υπηρεσίες ενώ η επάνδρωση τους με «μόλις 6 νεοεξερχόμενους Αστυφύλακες» από τις Σχολές Αστυνομίας προφανώς και δεν επαρκεί ενώ αποτελεί και τον μικρότερο αριθμό από όλες τις Διευθύνσεις της Αττικής.

Στην ίδια επιστολή επισημαίνουν και το γεγονός πως μετά την τελευταία ενίσχυση της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ με προσωπικό, οι ανωτέρω Υπηρεσίες έχουν επιβαρυνθεί με πρόσθετο έργο. Από τα παραπάνω καθίσταται επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης με αστυνομικό προσωπικό των Αστυνομικών Τμημάτων και Υπηρεσιών της Νοτιοανατολικής Αττικής ώστε να συνεχίσουν να επιτελούν αποτελεσματικά και με ασφάλεια το έργο τους.


Επειδή η περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής εκτείνεται σε μεγάλη και ποικιλόμορφη εδαφική έκταση και παρουσιάζει συνεχή ανάπτυξη.


Επειδή, η σταδιακή ανάπτυξη της περιοχής του Ελληνικού αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών, τουριστών, μόνιμων κατοίκων, επενδυτών και κάθε είδους δραστηριότητας.


Επειδή η επάρκεια και καταλληλότητα του προσωπικού αποτελεί βασικό παράγοντα για την αποτελεσματικότητα του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επειδή τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφάλειας αποτελούν τον βασικό πυλώνα της αστυνόμευσης.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:


1)Προτίθεστε να ενισχύσετε τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Νοτιοανατολικής Αττικής με το απαιτούμενο αστυνομικό προσωπικό για τις περιοχές αυτές;


2)Υπάρχει σχετικό χρονοδιάγραμμα ενίσχυσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Νοτιοανατολικής Αττικής;


3)Σχεδιάζετε να αυξήσετε τον αριθμό των οργανικών θέσεων των Υπηρεσιών Νοτιοανατολικής Αττικής, δεδομένης και της συνεχούς αύξησης του πληθυσμού στις περιοχές αυτές;4)Έχετε προβλέψει την ενίσχυση των Υπηρεσιών αυτών και με πρόσθετο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (οχήματα, αλεξίσφαιρα γιλέκα, κ.λπ.);

Comments are closed.