Β.Κοντοζαμάνης: 4 Μαΐου επανέναρξη τακτικών χειρουργείων, ιατρείων…

0
623

Ο υφυπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ανέλυσε και αυτούς με την σειρά του τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Έτσι από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου τα δημόσια νοσοκομεία επανέρχονται σταδιακά στην κανονική λειτουργία τους με την επανέναρξη των τακτικών χειρουργείων και των απογευματινών ιατρείων.

Στη νέα πλέον πραγματικότητα, όπως αυτή εξελίχθηκε μετά την εμφάνιση της πανδημίας, πρωτόγνωρη για το σύστημα υγείας, όλα τα δημόσια νοσοκομεία θα διαθέτουν πλέον κλινικές ετοιμότητας για ασθενείς με κορωνοϊό.

Τα νοσοκομεία «Παμμακάριστος», «Αγία Βαρβάρα» και «ΝΙΜΤΣ» παραμένουν σε αποκλειστική χρήση για ασθενείς με κορωνοϊό, τα λεγόμενα και νοσοκομεία αναφοράς.

Η διαλογή όμως των ύποπτων κρουσμάτων θα συνεχίζεται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Οι ΜΕΘ για τους ασθενείς με λοίμωξη covid-19 που έχουν αναπτυχθεί παραμένουν σε ετοιμότητα, αλλά θα συνεχιστεί η ενίσχυσή τους. Θα αναπτυχθούν νέες κλίνες που θα προστεθούν στις περίπου 300 που υπάρχουν σήμερα σε όλη τη χώρα.

Επιπλέον, στα μεγάλα αστικά κέντρα δημιουργούνται, στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μονάδες αποκλειστικά για covid-19.

Ο υφυπουργός Υγείας κλείνοντας επεσήμανε πως «…Δεν πρέπει να χάσουμε ότι κερδίσαμε…».

Comments are closed.