Β. Κικίλιας: Δεκέμβριο στην Ελλάδα το εμβόλιο της Οξφόρδης κατά του Covid-19 μέσω Ε.Ε.

0
350

Στην εκπομπή του «Σκάϊ» «Πρωινή Ενημέρωση» σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στο post της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Λάιεν στο Twitter για την συμφωνία με την AstraZeneca για 400 εκατ. δοσεις  του εμβολίου της Οξφόρδης, ανέφερε ότι «…Η Ελλάδα θα έχει το πρώτο κομμάτι από τα εμβόλια που θα αγοράσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο τέλος Δεκεμβρίου αν οπλα πάνε καλά. Το εμβόλιο έχει φτάσει ήδη στη φάση 3 και αναμένεται μέσα στο Νοέμβριο να ολοκληρωθεί και η φάση 4 και να πάρει αδειοδότηση…».

Συνεχίζοντας επεσήμανε «…ότι η χώρα μας θα λάβει τμηματικά το εμβόλιο σε επτά τμηματικές δόσεις αρχής γενομένης από τον Δεκέμβριο με 700.000 δόσεις. Από την συμφωνία της Ε.Ε. με την εταιρία αναλογούν περίπου 3 εκατομμύρια δόσεις. Προτεραιότητα θα έχουν οι ευπαθείς ομάδες…».

Ο υπουργός Υγείας, μίλησε ακόμη και για την «κοινωνική χαλάρωση» που παρατηρήθηκε την τελευταία περίοδο, ενώ τόνισε για ακόμα μια φορά ότι «…τη νέα γενιά δεν την έχουμε απέναντι, αλλά τη θέλουμε δίπλα μας για να προστατεύσουμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας…».

Χαρακτήρισε, δε, τη φάση στην οποία βρισκόμαστε «δύσκολη» και τα μέτρα που αποφασίστηκαν «λελογισμένα» ενώ είπε ότι «…σε 14 ημέρες θα μετρήσουμε πώς κινείται ο ιός και θα εξετάσουμε νέα μέτρα…».

Τέλος, ο υπουργός Υγείας, επεσήμανε πως για το εμβόλιο της γρίπης, η χώρα μας έχει παραγγείλει 4,2 εκατ. δόσεις και ότι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο είναι οι ευπαθείς ομάδες. 

πηγή: skai.gr

Comments are closed.