Βραδινή επίσκεψη του Γ. Πατούλη στα έργα ανακατασκευής της Λεωφ. Θησέως – φωτό+video

0
57

Επίβλεψη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη των εργασιών ανακατασκευής της κομβικής Λεωφόρου Θησέως στην Καλλιθέα με προϋπολογισμό 4 εκ. ευρώ 

Πιο συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης συνοδευόμενος από το Διευθυντή Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλο και το Σύμβουλο Οδικής Ασφάλειας Κ. Λογοθέτης παρευρέθηκε στις βραδινές εργασίες ανακατασκευής και συντήρησης που πραγματοποιούνται στον ασφαλτικό τάπητα της Λεωφόρου Θησέως (Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου).

Το έργο το οποίο υλοποιείται από την Διεύθυνση Τεχνικών  Έργων της Περιφέρειας Αττικής εντάσσεται στο πλαίσιο της σύμβασης με τίτλο «Ανακατασκευή ασφαλτικού αντιολισθηρού τάπητα στη Λεωφόρο Θησέως», συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000,00€ με Φ.Π.Α. Συγκεκριμένα, εκτελούνται ασφαλτικές εργασίες για την αποκατάσταση του οδοστρώματος επί του οδικού άξονα της Λεωφόρου Θησέως, σε όλο το μήκος της οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. 

Μεταξύ άλλων το σύνολο των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν 

• Συντήρησης και βελτίωσης του οδοστρώματος συνολικής επιφάνειας 90.000m2, της οριζόντιας (διαγράμμιση) και κατακόρυφης (πινακίδες) σήμανσης, 

• Εργασίες τροποποίησης της στάθμης των φρεατίων επίσκεψης και υδροσυλλογής

• Εργασίες πρασίνου. ​

Σύμφωνα και με τις οδηγίες του Περιφερειάρχη οι εργασίες πραγματοποιούνται κατά τις νυχτερινές ώρες, έτσι ώστε να υπάρχουν οι ελάχιστες δυνατές κυκλοφοριακές επιπτώσεις.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με αφορμή την επίσκεψή του στο σημείο που εκτελούνται οι εργασίες επισήμανε σχετικά:

«Το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής αλλάζει. Με στρατηγικό σχέδιο προχωρούμε στον εκσυγχρονισμό των κεντρικών οδικών αξόνων με στόχομας την ασφάλεια των πολιτών. Μέσα από εκτεταμένες παρεμβάσεις αναβαθμίζουμε τις μητροπολιτικές υποδομές με ασφαλτοστρώσεις, διαγραμμίσεις, ειδική σήμανση, φωτισμό led και αποδίδουμε ένα ασφαλές, λειτουργικό και ενεργειακά αναβαθμισμένο οδικό δίκτυο. Αυτή τη χρονική στιγμή εκτελείται ένα σημαντικό έργο για την οδική ασφάλεια στο κέντρο ενός από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής, την Καλλιθέα. Η Λ. Θησέως έχει να ασφαλτοστρωθεί πάνω από 25 χρόνια. Με παρέμβασή μας θα αναβαθμιστούν πάνω από 90 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, μέσα από ένα προϋπολογισμό 4 εκ. ευρώ. Πάνω από όλα θέτουμε την ασφάλεια των πολιτών. Για να έχουμε ασφάλεια χρειάζονται πόροι. Με σωστή διαχείριση η Περιφέρεια Αττικής εκτελεί μαζί με τις υπηρεσίες της σημαντικά έργα όπως το συγκεκριμένο».

Comments are closed.