Βοήθεια στο Σπίτι: Τροπολογία του ΥΠ.ΕΣ. λύνει το κόλλημα διορισμού

0
43

Κατατίθεται στη Βουλή τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 μια σημαντική τροπολογία για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», προκειμένου να προχωρήσει άμεσα και χωρίς «εμπλοκή» η ολοκλήρωση των διαδικασιών διορισμού όσων περιλαμβάνονται στους Οριστικούς Πίνακες Διοριστέων της υπ’ αριθ. 4Κ/2020 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π.

Οι εργαζόμενοι αντιμετώπιζαν νομικό “κόλλημα” διορισμού ύστερα από την απόφαση υπ’ αριθ. 1548/2022 του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Με την εν λόγω απόφαση, η προαναφερθείσα προκήρυξη ακυρώθηκε, κατά ένα μέρος  της, εγείροντας προθέσεις και σενάρια περί «αναμόρφωσης των πινάκων» και βεβαίως, καθυστέρησης ολοκλήρωσης των διαδικασιών πλήρωσης των προκηρυχθεισών θέσεων.

 .(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τελικά, κατόπιν πιέσεων, σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» κα. Κολιζέρα, που μίλησε στην aftodioikisi.gr, η σημαντική αυτή τροπολογία θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για τους Δήμους, που φέρνει στην Βουλή το υπουργείο Εσωτερικών τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Πηγή:

Comments are closed.