Βοήθεια στο Σπίτι: Στον «αέρα» εργαζόμενοι και πρόγραμμα – Παρέμβαση ΚΕΔΕ ζητούν οι εργαζόμενοι

0
828

Θέμα φαίνεται να προκύπτει για το «Βοήθεια στο Σπίτι» μετά την απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει τη μοριοδότηση των ήδη εργαζομένων στο πρόγραμμα!

Για το θέμα έκανε παρέμβαση με ανακοίνωση του το Πανελλήνιο Συντονιστικο´ Οργανο Συλλόγων και Σωματείων στο πρόγραμμα αναφέροντας πως πρόκειται για μια «τραγική και απαράδεκτη η απόφαση και δεν θα ανεχτούμε να χαθεί καμία θέση των εργαζομένων».

Πιο συγκεκριμένα με την υπ’ αριθμ. 1548/2022 Απόφαση του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ, ακυρώνεται η 4Κ/2020/13.5.2020 προκήρυξη του ΑΣΕΠ, κατά το μέρος που προβλέπει ότι «η ειδική εμπειρία λαμβάνεται υπόψη και για τις θέσεις για τις οποίες αυτή δεν λαμβάνεται υπόψη ως κριτήριο κατάταξης».

Με άλλα λόγια, η προϋπηρεσία που ήταν το κύριο κριτήριο υποχωρεί σε ποσόστωση στις προσλήψεις καθώς θα περιοριστεί μόνο για συγκεκριμένες θέσεις. Οι υπόλοιπες θα δίδονται με κοινωνικά κριτήρια και μόνο, ενώ μέχρι σήμερα και σε αυτές υπήρχε έξτρα μοριοδότηση από την «ειδική εμπειρία».

Αυτό που φοβούνται όλοι είναι ότι αυτό μπορεί να ισχύσει για τους οριστικούς πίνακες για τους ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ που εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ μόλις τον περασμένο Ιούλιο. Τότε είχαν μείνει εκτός διορισμού 163 ήδη εργαζόμενοι, αλλά μετά την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ υπολογίζεται ότι ο αριθμός των ήδη εργαζομένων στο πρόγραμμα έως και 20 συναπτά έτη, που θα μείνουν εκτός να ανέλθει περίπου στους 1100.

Το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο έστειλε επιστολή στην ΚΕΔΕ ενημερώνοντας τους Δημάρχους και ζητώντας τη δική τους παρέμβαση.

Η Επιστολή του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Συλλόγων και Σωματείων για το Βοήθεια στο Σπίτι προς την Κ.Ε.Δ.Ε.

1.      Πρόεδρο ΚΕΔΕ  κ.Παπαστεργίου

2.      Πρόεδρο Κοιν. Πολιτικής κ. Δανιηλήδη 

3.      Προς όλους τους Δημάρχους της χώρας 

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΞΑΝΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΒΣΣ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΞΑΝΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΒΣΣ

Κ. Πρόεδρε

Αξιότιμοι κύριοι Δήμαρχοι,

όπως θα γνωρίζετε , ήταν σε εξέλιξη η ολοκλήρωση της προκύρηξης 4κ/2020 για το Βοήθεια στο Σπίτι καθώς περιμέναμε την ανακοίνωση και των τελευταίων οριστικών πινάκων των ΠΕ. Ζητούμενο μέχρι τώρα ήταν η εύρεση λύσης για την συνέχιση των 163 εργαζομένων που έμειναν εκτός προκήρυξης μετά από 20 χρόνια συνεχούς εργασίας.

Ωστόσο, ενώ ήμασταν στη Βουλή μόλις την προηγούμενη βδομάδα για δρομολογημένες συναντήσεις με τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων, μάθαμε ότι προέκυψε και άλλο ένα θέμα που βάζει κυριολεκτικά «βόμβα» σε όλη την προκήρυξη 4κ εξαιτίας της απόφασης που έβγαλε το ΣΤΕ, και ακυρώνει εν μέρει τον διαγωνισμό τινάζοντας στον αέρα την ολοκλήρωση του. 

Σας είχαμε ενημερώσει επίσης ότι επί σειρά μηνών 15 πανελλαδικά σωματεία επιδιώκουν μία συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κύριο Μ. Βορίδη, ο οποίος όμως αρνείται πεισματικά να δει τα Σωματεία εντείνοντας έτσι την αγωνία και ανασφάλεια των εργαζομένων. Η στάση αυτή εκφράζεται από τους εργαζόμενους ανάλγητη και απαξιωτική !!! Σε συνεργασία που είχαμε με τη ΚΕΔΕ ζητήσαμε τη συμβολή σας επειδή θεωρούμε ότι έχετε τη δυνατότητα να επιδιώξετε κοινή συνάντηση ΚΕΔΕ, Σωματείων με τον Υπουργό κ. Βορρίδη αλλά ούτε αυτό έγινε. 

Σας υπενθυμίζουμε δε, ότι οι εργαζόμενοι του ΒΣΣ πολλά χρόνια έβαλαν «πλάτη» στο υποτυπώδες κοινωνικό κράτος στα πλαίσια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δουλεύοντας με συνέπεια και ευθύνη απέναντι στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού της χώρας, σε πολύ δύσκολες καταστάσεις για τη χώρα. 

Διαχειριστήκαμε την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της, ενώ πολλοί εργαζόμενοι έμεναν επί σειρά μηνών απλήρωτοι όπως πολύ καλά γνωρίζετε, διαχειριστήκαμε την υγειονομική κρίση με το covid ήμασταν στη πρώτη γραμμή στους Δήμους της χώρας πράγμα που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, μας επιβλήθηκε υποχρεωτικός εμβολιασμός παρότι δεν είμαστε όλοι υγειονομικό προσωπικό και ούτε κλειστή Δομή κοινωνικής φροντίδας με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε αναστολή πολύτιμο προσωπικό εδώ και 1 χρόνο με ότι αυτό συνεπάγεται για την ζωή τους. Κυριολεκτικά εξαντληθήκαμε!!!

Σήμερα εξακολουθούμε να είμαστε καθημερινά στις υπηρεσίες των ευάλωτων πολιτών προσπαθώντας να επιλύουμε διάφορες δύσκολες καταστάσεις με όλες τις συνέπειες που απορρέουν συμπεριλαμβανόμενου στην παρούσα φάση και την ενεργειακή κρίση.

Παράλληλα με όλα αυτά προσπαθούσαμε να διασφαλίσουμε κάθε χρόνο επί 20 χρόνια τη συνέχιση της εργασίας μας αφού καμιά Κυβέρνηση δεν είχε τη πολιτική βούληση να κάνει το αυτονόητο που με δεδομένο ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και ο πιο ανίδεος αντιλαμβάνεται ότι η πραγματική φύση εργασίας μας είναι αορίστου χρόνου. 

Αντί αυτού μας οδήγησαν σε μία προκήρυξη που δυστυχώς προς ώρας καταρρίπτεται εν μέρει από το ΣΤΕ στο παρά πέντε αφού στις περισσότερες κατηγορίες έχουν βγει ήδη τα φεκ διορισμού από τον ΑΣΕΠ, ενώ δεν έχει βρεθεί επίσημα λύση για τους 163 εργαζόμενους που είναι εκτός προκήρυξης μετά από 20 χρόνια εργασίας.

Εν ολίγοις όλα αυτά τα χρόνια έχουμε τραβήξει ένα Γολγοθά που από ότι φαίνεται δεν έχει τέλος.

Φτάνει πια !!! Δεν αρκούν τα θετικά ψηφίσματα και τα λόγια . 

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τις ζωές μας !!!

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κάνει πολιτική εις βάρος μας !!!

Αυτή τη στιγμή 2909 εργαζόμενοι έχοντας αγανακτήσει από την έκβαση των πραγμάτων, έχοντας απογοητευτεί από τα συνεχόμενα εμπόδια και κωλύματα που βρίσκουμε διαρκώς στο δρόμο για την διασφάλιση της εργασίας μας είμαστε πολύ θυμωμένοι.

Απαιτούμε από εσάς να πάρετε δημόσια θέση και πρωτοβουλίες, να πράξετε τα δέοντα προς όλες τις κατευθύνσεις το συντομότερο δυνατό, και να φροντίσετε για τη διασφάλιση όλων των εργαζομένων. 

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΚΤΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!! 

Αναμένουμε τις ενέργειές σας και παρακαλούμε να υπάρχει ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων. 

Τα Σωματεία του Π.Σ.Ο.

 1. Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Αττικής
 2. Σωματείο εργαζομένων ΒΣΣ Κέρκυρας
 3. Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
 4. Σωματείο Εργαζομένων Κοινωνικώς Δομών Ν. Σερρών
 5.  Ένωση Προσωπικού Υπηρεσιών ΒΣΣ Κεντρικής Μακεδονίας
 6. Σωματείο Εργαζομένων στις Κοινωνικές και Προνοιακές Δομές Λευκάδας
 7. Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Χίου
 8. Σωματείο Εξυπηρέτησης και Φροντίδας Ευπαθών Ομάδων Κρήτης
 9. Σύλλογος Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Λέσβου
 10. Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Ευβοίας 
 11. Σύλλογος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ν. Καστοριάς
 12. Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Καρδίτσας 
 13. Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Μαγνησίας
 14. Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Ν. Ζακύνθου
 15. Σωματείο Εργαζομένων ΒΣΣ Άργους
 

Το θέμα έφερε στην Βουλή ο Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου, όπου στην επερώτηση του απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Δείτε τι ειπώθηκε στη διάρκεια της συζήτησης

Comments are closed.