Βασίλης Σπανάκης: Ανάδειξη της οικίας Κ. Δαβάκη σε Χώρο Ιστορικής Μνήμης & Πολιτισμού

0
142

Την ανάδειξη της διατηρητέας οικίας του Συνταγματάρχη Δαβάκη στην Καλλιθέα σε Χώρο Ιστορικής Μνήμης & Πολιτισμού ζητά ο Βασίλης Σπανάκης, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μαυρούδη (Μάκη) Βορίδη, ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών κ. Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης ζητά να ενημερωθεί αν προτίθενται να προχωρήσουν σε συνεργασία με τον Δήμο Καλλιθέας στη δημιουργία ενός χώρου ιστορικής μνήμης στην οικία του Συνταγματάρχη Δαβάκη. 

Ο κ. Σπανάκης επισημαίνει ότι το διατηρητέο αυτό κτίριο, στο οποίο έζησε ο Καλλιθεάτης ήρωας του Ελληνοϊταλικού πολέμου του ‘40, Συνταγματάρχης πεζικού Κωνσταντίνος Δαβάκης,μπορεί μέσω μίας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Δήμου Καλλιθέας και του Πολεμικού Μουσείου να αναδειχθεί σε σημαντικό χώρο ιστορικής μνήμης για τους κατοίκους της Καλλιθέας αλλά και τους επισκέπτες.  

Αναλυτικότερα η ερώτηση του Βασίλη Σπανάκη

Comments are closed.