Βίλια: Απόλυτη καταστροφή – Οι Πολωνοί πυροσβέστες & «Η Γέννησις της Θεοτόκου» – φωτό Ανδρέας Ανδρεόπουλος

0
314

Τον υπέρ πάντων αγώνα δίνουν κάτοικοι και πυροσβέστες στα Βίλια για να περιορίσουν την «πύρινη επέλαση» που απειλεί πλέον και τα σπίτια τους.

Ωστόσο ένας καταπράσινος παράδεισος πνεύμονας οξυγόνου παραδόθηκε στις φλόγες καταστρέφοντας μια ακόμη περιβαλλοντική όαση της Αττικής.

Η φωτογραφία του Ανδρέα Ανδρεόπουλου δείχνει τι ακριβώς κατέστρεψε η φωτιά.

Το βίντεο του συναδέλφου μας φωτορεπόρτερ Ανδρέα Ανδρεόπουλου μεταφέρει την ζωντανά την εικόνα του όρος Πατέρα το 2021 σχολιάζοντας «…Την ομορφιά τη ζήλεψαν. Το δάσος δεν προστατεύτηκε και εμείς παρακολουθούμε την καταστροφή του τόπου μας σε on line σύνδεση. Αλλαγή πολιτικής άμεσα. Τα δάση δεν είναι κορυφές δένδρων. Είναι ζωή, είναι δουλειά, είναι ανάσα. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ…».

Οι κάτοικοι σε απόγνωση με όση δύναμη τους έχει μείνει από τις προσπάθειες να περισώσουν ότι γίνεται και ότι μπορούν αναρωτιόνται…

Οι Πολωνοί πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν το εκκλησάκι της «Γέννησις της Θεοτόκου» που βρίσκεται από το 1964 στην περιοχή, η οποία μέσα από τις φωτογραφίες του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πόρτο Γερμενό δείχνουν το απόλυτο μαύρο στο περίβολο του γραφικού ναού.

Σε παλαιότερη φωτιά το εκκλησάκι δεν είχε γλυτώσεις από την πύρινη επέλαση μιας άλλης εφιαλτικής φωτιάς.

Η Γέννησις της Θεοτόκου μετά την αναστήλωση της.

Το πράσινο που χάθηκε στην κόλαση φωτιάς και ανέμων, σχεδιασμών και λαθεμένων εκτιμήσεων…

Comments are closed.