Α1 basket Γυναικών: Αποχώρησαν Σπόρτιγκ και Κρόνος Αγ. Δημητρίου

0
533

Με δυο ομάδες λιγότερες θα γίνει η επανέναρξη του πρωταθλήματος της Α1 καλαθοσφαίρισης Γυναικών, την Τετάρτη 24 Μαρτίου, καθώς τόσο η ομάδα του Σπόρτιγκ όσο και του Κρόνου δήλωσαν στην ΕΟΚ ότι δεν θα συμμετάσχουν.

Ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου και ο Σπόρτιγκ ενημέρωσαν την ΕΟΚ πως δεν δύνανται να συμμετάσχουν στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, όπερ και σημαίνει πως αυτό θα συνεχιστεί με δέκα ομάδες. Δεδομένης της απόσυρσής τους, την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα ξεκινήσουν με -2 στον βαθμολογικό πίνακα.

Η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

Σας ενημερώνουμε ότι, μετά τη δήλωση μη συμμετοχής των Σωματείων ΓΣ ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ στην συνέχεια του Πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας, οι αγώνες τους στο νέο πρόγραμμα ματαιώνονται.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την Ειδική και την Τροποποιητική Προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Α1’ Εθνικής κατηγορίας Γυναικών τα Σωματεία ΓΣ ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ υφίστανται μείωση δύο (2) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2021 – 2022 (άρθρο 7 Τροποιητικής Προκήρυξης) και τα αποτελέσματα των τριών πρώτων αγωνιστικών που έδωσαν τα σωματεία δεν λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα (άρθρο 12/Β Ειδικής Προκήρυξης, άρθρο 47 παρ. 2 κανονισμών)“.

Comments are closed.