Α1 Γυναικών προς ΕΟΚ: Έναρξη πρωταθλήματος 7/3 ζητούν με κοινή επιστολή «Εσπερίδες» & επτά ακόμη ομάδες

0
422

Οκτώ ομάδες της Α1 γυναικών, με κοινή επιστολή, προς την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), ανάμεσά τους οι Εσπερίδες, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, ζητούν να αρχίσει το ελληνικό πρωτάθλημα στις 7 Μαρτίου, όπως ήδη έχει ανακοινώσει η ΕΟΚ και εκφράζουν την αντίθεσή τους στο αίτημα που κατέθεσαν έξι άλλες ομάδες, με επιστολή τους προ ημερών, για παράταση κατά τρεις εβδομάδες από προχθές (25/2) της προετοιμασίας πριν το τζάμπολ της επανέναρξης.

Τη νέα επιστολή υπογράφουν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Εσπερίδες, ΠΑΣ Γιάννινα, Ελευθερία Μοσχάτου, ΕΦΑΟ Ζωγράφου και ΟΑ Χανίων. Αναφορικά στις μεταγραφές, το αίτημα των έξι ομάδων ήταν να επιτραπούν έως πέντε, ενώ οι οκτώ ομάδες με τη σημερινή επιστολή τους κάνουν λόγο γοα «να δοθεί παράταση για την αντικατάσταση των 3 ξένων αθλητριών ή και προσθήκη Ελληνίδας που αγωνίζεται στο εξωτερικό σε όποια ομάδα το επιθυμεί έως τις 7/03/21».

Η σχετική επιστολή την οποία συνυπογράφουν οκτώ ομάδες της Α1 γυναικών αναφέρει: 

«Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας για άμεση έναρξη του Πρωταθλήματος αφού έχουμε λάβει την έγκριση της Πολιτείας και να διευκρινίσουμε τα εξής:

Από την ημέρα της αναστολής των αθλητικών δραστηριοτήτων δηλώνουμε συνεχώς πως επιθυμούμε την όσο το δυνατό αμεσότερη επανέναρξη.

Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης από την Πολιτεία πως επιτρέπεται η διενέργεια προπονήσεων (1/1/2021) ως οφείλαμε απέναντι στις αθλήτριες μας και το τεχνικό επιτελείο σεβόμενοι τις προσπάθειες τους και την επένδυση που έχουμε κάνει ξεκινήσαμε να προπονούμαστε, ώστε να είμαστε καθόλα έτοιμοι όταν θα λαμβάναμε το “πράσινο φως” από την Πολιτεία.

Όλο αυτό το διάστημα των δυο μηνών απραξίας καταφέραμε με μεγάλες θυσίες σε όλα τα επίπεδα να διατηρήσουμε τις αθλήτριες μας. Καταβάλουμε εδώ και δυο μήνες χρήματα για διενέργεια τεστ ως οφείλουμε για να μπορούμε να κάνουμε προπονήσεις.

Με μεγάλη έκπληξη, λοιπόν διαβάζουμε πως ζητείτε από κάποιες ομάδες παράταση 3 εβδομάδων για την έναρξη του Πρωταθλήματος και αναρωτιόμαστε, δεν τους έφταναν οι σχεδόν δυο μήνες από 1/1/21 έως σήμερα;

Φυσικά και επιθυμούμε και εμείς την οποία αρωγή του Κράτους ή της Ομοσπονδίας στην διενέργεια των τεστ ή στην ελάφρυνση τυχών εξόδων αλλά σε καμία περίπτωση δεν το θέτουμε ως προαπαιτούμενο.

Ο σκοπός των ομάδων είναι να παράγουν αθλητισμό και της Ομοσπονδίας να διοργανώνει Πρωταθλήματα.

Ας αναλάβει λοιπόν το κάθε σωματείο το μερίδιο της ευθύνης του και ας υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται. 

Οι αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας δεν κατάφεραν να πάρουν την Πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ούσες σε απραξία, κάποιες ομάδες τις προπόνησαν, τους κατέβαλαν τα οδοιπορικά και θεωρούμε πως ο κόπος και θυσίες τους πρέπει να είναι σεβαστοί από όλους.

Επιθυμούμε να μην υπάρξει καμία περαιτέρω καθυστέρηση στην έναρξη του Πρωταθλήματος και να ξεκινήσουμε στις 7/3/21.

Να δοθεί παράταση για την αντικατάσταση των 3 ξένων αθλητριών ή και προσθήκη Ελληνίδας που αγωνίζεται στο εξωτερικό σε όποια ομάδα το επιθυμεί έως τις 7/03/21.

Υ.Γ. 1. Το αθλητικό σωματείο ΕΦΑΟΖ συμφωνεί στην άμεση επανεκκίνηση του πρωταθλήματος 

Υ.Γ. 2. Ο ΠΑΟΚ συμφωνεί με την ανακοίνωση, εκτός από την τελευταία παράγραφο στην οποία συμφωνεί ΜΟΝΟΝ εάν υπάρχει αλλαγή {1} μίας μόνο αλλοδαπής {μη Ελληνίδας} αθλήτριας και μόνον».

Comments are closed.