Α. Συρίγος: «Μικρό τμήμα του παζλ η Ελλάδα… Η Δύση ο μεγάλος στόχος»…

0
777

Ο Άγγελος Συρίγος Αν. Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής με σημαντική γνώση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, έχει κατά καιρούς αναφερθεί με ιδιαίτερη έμφαση στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας αλλά και για τις προθέσεις της γείτονος Τουρκίας έναντι της Ελλάδος αλλά πλέον και της Δύσης.

Πρόσφατα μιλώντας σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού ΘΕΜΑ 104,6 fm και στο δημοσιογράφο Βασίλη Αδαμόπουλο για την απόφαση του Ερντογαν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί ανέφερε πως «…η κίνηση αυτή της Τουρκίας στέλνει ένα μήνυμα ηχηρό προς πάσα κατεύθυνση ότι φεύγει ουσιαστικά από τους θεσμούς της Δύσης…».

Συνεχίζοντας για την ενέργεια του Τούρκου προέδρου επεσήμανε πως «…ο Ερντογαν έστειλε μηνύμα και προς τους Κεμαλικούς της χώρας του, πως μπήκε τέλος στην εποχή της περιόδου Κεμαλ…», ενώ έκανε λόγο και για ένα ακόμη μήνυμα προς τους Μουσουλμάνους αναφερόμενος στο Αλ – Ακσά ότι «…ο ίδιος θέλει να γίνει ο ηγέτης των Σουνιτών…».

Ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης από τους Έλληνες για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ανέφερε πως «…το πρόβλημα δεν είναι ότι ως Χριστιανοί πηγαίνοντας να εισέλθουμε στο ναό θα υποχρεωθούμε να βγάλουμε τα παπούτσια μας, αυτή είναι μια λάθος προσέγγιση της κατάστασης…» για να συνεχίσει «…μικρό τμήμα πλέον του παζλ η Ελλάδα. Η Δύση είναι ο μεγάλος στόχος…».

Για τις αντιδράσεις επεσήμανε πως για το σύνολο των Δυτικοευραπαικών κυβερνήσεων ήταν χαλαρές για να αναφέρει χαρακτηριστικά «…ακόμη ψάχνουμε το μήνυμα της Ρωσίας…»


Σε ερώτηση τέλος πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ανέφερε πως «…η Διπλωματία και η λήψη Αμυντικών μέτρων στη παρούσα φάση είναι η μοναδική μας αντίδραση…».Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΥΡΙΓΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ 104,6 FM

Comments are closed.