Α.Ο.Κ. ΦΑΛΗΡΟΥ: Το λιγότερο ύποπτη η αδιαφορία για το γήπεδο της παραλίας του δημου μας…

0
900

Α.Ο.Κ. ΦΑΛΗΡΟΥ :


«…Ή ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΓΗΠΈΔΟΥ.. ΕΊΝΑΙ ΖΉΤΗΜΑ ΖΩΉΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΊΑ ΚΑΙ ΤΉΝ ΝΕΟΛΑΊΑ ΤΗΣ. ΚΑΛΛΙΘΈΑΣ…»

«Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας»:  

«…Αδιαπραγμάτευτη, η λειτουργία του Γηπέδου Ποδοσφαίρου στην Παραλία…»

«…Επικίνδυνοι, οι νέοι σχεδιασμοί της Περιφέρειας Αττικής…»

Με ανάρτηση του στην ιστοσελίδα του στα social media, ο Αθλητικός Όμιλος Κεντρικού Φαλήρου (Α.Ο.Κ. ΦΑΛΗΡΟΥ) χαρακτηρίζει ύποπτη την αδράνεια της διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας ως προς την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί από την αδιαφορία των υπευθύνων του Δήμου, όπου στην προκειμένη περίπτωση αφορά τον Οργανισμό Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος».

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ Α.Ο.Κ. ΦΑΛΗΡΟΥ ΣΤΟ Facebook

«…Το λιγότερο .. ύποπτη χαρακτηρίζουν τά ποδοσφαιρικά σωματεία και οι φορείς τής Καλλιθέας ,τήν αδιαφορία που υπάρχει για το γήπεδο τής παραλίας του δημου μας.
Είναι γνωστό ότι ή κατασκευή του και ή περιφρούρηση τής ύπαρξης του,.εγιναν Με αγώνες τών κατοίκων τής Καλλιθέας, διότι είναι ό μοναδικός αγωνιστικός χώρος για τό ποδοσφαιρο πού υπάρχει στήν πόλη, αφού τό Γρήγορης Λαμπράκης , Παρ ότι συντηρηται άριστα Με πολύ καλά ειδεικευμενο προσωπικο …. δεν παραχωρήται Στα σωματεία.


Σήμερα … ή εικόνα στο γήπεδο παραλίας είναι αποκαρδιωτική.
Χωρίς φώτα., Χωρίς καμία εργασία συντήρησης του αγωνιστικού χώρου και τής περίφραξης, χωρίς φύλαξη, χωρίς καθαριότητα των χώρων που συναγελαζονται χιλιάδες νέοι και παιδιά …. καθίσταται τό λιγότερο επικυνδυνο.
Παρά τίς επανειλημενες οχλήσεις των σωματείων και την εκφρασμένη διάθεση τού δήμου νά γίνουν κάποια απαραίτητα έργα, δεν γίνεται τίποτα και τό γήπεδο μέρα Με την μέρα φθείρεται όλο και περισσότερο….


Εδώ λοιπόν προκύπτουν άλλου είδους ερωτηματικά…. μήπως ετοιμάζουν τόν χώρο για άλλες χρήσεις; …. Πρεπει νά απαντήσουν άμεσα .. ή περιφέρεια Νοτίου τομέα και ό δήμος Καλλιθέας…αν γνωρίζουν.


Ή ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΓΗΠΈΔΟΥ.. ΕΊΝΑΙ ΖΉΤΗΜΑ ΖΩΉΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΊΑ ΚΑΙ ΤΉΝ ΝΕΟΛΑΊΑ ΤΗΣ. ΚΑΛΛΙΘΈΑΣ…».

Με αφορμή το σχόλιο του Αθλητικού Ομίλου Κεντρικού Φαλήρου, το οποίο αναρτήθηκε σήμερα (4/6/2020) στο Διαδίκτυο και έχει ως αντικείμενο την παραμέληση της τύχης του Γηπέδου Ποδοσφαίρου στην Παραλία των Τζιτζιφιών, η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας τις θέσεις της τόσο ως προς το γήπεδο στη παραλία των Τζιτζιφιών όσο και ως προς το παραλιακό μέτωπο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ»

1. Η παράταξη επαναλαμβάνει την υποστήριξή της στην άμεση ανάγκη πλήρους ένταξης του Γηπέδου Ποδοσφαίρου, το οποίο κατασκεύασε ο Δήμος Καλλιθέας στην Παραλία των Τζιτζιφιών το 2012, στην οργανωμένη λειτουργία του Παραλιακού μετώπου τόσο σήμερα, όσο και μετά από την ολοκλήρωση των έργων της ανάπλασής του. Το Γήπεδο Ποδοσφαίρου αποτελεί αντικειμενικά οργανικό και αναπόσπαστο στοιχείο των χρήσεων γης στην Παραλία. Η τύχη του δεν μπορεί και δεν πρέπει να καθίσταται μέρος οιασδήποτε άλλης διαπραγμάτευσης ή σχεδιασμού. Πολύ περισσότερο στις παρούσες έκτακτες και επικίνδυνες συνθήκες, τις οποίες προκαλεί η προσπάθεια της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής να αναθεωρήσει τη μελέτη για τη β΄ φάση του έργου της ανάπλασης του Παραλιακού μετώπου, ώστε να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς.

2. Υπό το πρίσμα αυτό, η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» συμμερίζεται τη γενικευμένη δυσαρέσκεια των αθλητικών σωματείων της πόλης, η οποία εκδηλώνεται και στο σχόλιο του Α.Ο.Κ. Φαλήρου, για την εγκατάλειψη του Γηπέδου. Αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας δεν έχει μέχρι τούδε κινητοποιηθεί με την αναγκαία αποφασιστικότητα για την οριστική διευθέτηση ζητημάτων τυπικού χαρακτήρα, τα οποία αφορούν στη λειτουργία του Γηπέδου και θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν ακόμη και αυτοτελώς. Η διοίκηση του Δήμου καλείται να ενεργοποιηθεί άμεσα για την προστασία, τη συντήρηση και τη λειτουργία της εγκατάστασης, εκπονώντας για το σκοπό αυτό συγκεκριμένο σχέδιο που θα τερματίσει τη σημερινή της αδράνεια.

3. Προς την κατεύθυνση αυτή, η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» δεν υποτιμά τη δήλωση του κ. Δημάρχου, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 1/6/2020, ότι ο Δήμος παραμένει προσανατολισμένος στη λειτουργία του Γηπέδου. Η αξιοπιστία της, ωστόσο, εξαρτάται από τις άμεσες συγκεκριμένες ενέργειες της διοίκησης, οι οποίες θα υλοποιήσουν την εξαγγελία του και έχουν δραματικά καθυστερήσει. Η παράταξη ουδόλως έχει, εξάλλου, λησμονήσει ότι με τη λειτουργία του Γηπέδου Ποδοσφαίρου συνδέεται επί μακρόν και η ενίσχυση υποδομών, οι οποίες είναι απαραίτητες για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη αθλημάτων του στίβου στην Καλλιθέα.

4. Η παράταξη, η οποία έχει κατ’ επανάληψη υποστηρίξει τις θέσεις αυτές στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως οι εκπροσώποί της έκαναν και κατά τη συνεδρίαση της 1/6/2020, θα εξακολουθήσει να αποδίδει στο θέμα ιδιαίτερη προσοχή.

Comments are closed.