Α. Λοβέρδος: Σέβομαι την πλειοψηφία… Θα ψηφίσω Νίκο Ανδρουλάκη

0
346

Σε μια σημαντική δήλωση προχώρησε ο υποψήφιος πρόεδρος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ και Βουλευτής του Κινήματος Ανδρέας Λοβέρδος.

Πιο συγκεκριμένα ο τρίτος της κατάταξης των αποτελεσμάτων, έλαβε 70.000 ψήφους, με δημόσια δήλωση του αναγνώρισε την ξεκάθαρη επικράτηση του νικητή του πρώτου γύρου των εκλογών Νίκου Ανδρουλάκη καθώς και την «απαίτηση» των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ για ανανέωση προσώπων και πολιτικών θέσεων για την επόμενη ημέρα του κινήματος στην κοινωνία και το κοινοβούλιο.

Η στήριξη του κ. Λοβέρδου προς το πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη στη «μάχη» για το δεύτερο γύρο απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου δίνει ακόμη μεγαλύτερο «αέρα» στον πρώτο καθιστώντας τον αδιαφιλονίκητο φαβορί για την τελική επικράτηση και στο δεύτερο γύρο.  

Αναλυτικότερα η Δήλωση του  Ανδρέα Λοβέρδου

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους 270.000 πολίτες, που με ανεξάντλητη υπομονή κατάφεραν να ψηφίσουν και μετέβαλαν την 5η Δεκεμβρίου σε γιορτή της Δημοκρατίας. Εκφράζω την κατανόησή μου σε όσους δεν μπόρεσαν να υπομείνουν την πολύωρη αναμονή στις ουρές κι έτσι δεν ψήφισαν, με ευθύνη εκείνων που δεν ήθελαν περισσότερες κάλπες.

Τους 70.000 πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους δεν πρόκειται να τους ξεχάσω ποτέ. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ στην επιλογή τους, καθώς και στο περιεχόμενοκαι τα μηνύματά της. Κατά την προεκλογική περίοδο η υποψηφιότητά μου και οι υποστηρικτές της κερδίσαμε σε πολλά σημεία της μάχης των ιδεών που δώσαμε. Την επαναφορά του ΠΑΣΟΚ και των συμβόλων του, το στόχο του υπερδιπλασιασμού των δυνάμεων, την επαναφορά του πατριωτικού χαρακτήρα της Δημοκρατικής Παράταξης κ.α. Επιχειρήσαμε ακόμη με όλες μας τις δυνάμεις να φέρουμε στο επίκεντρο της προεκλογικής συζήτησης την ανάγκη μεταρρυθμίσεων για την οικονομία και το κοινωνικό κράτος. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας δυναμικά με σεμνότητα και ενότητα, πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας, όπως τις εκθέσαμε κατά την προεκλογική περίοδο.

Η διαδικασία ανάδειξης του νέου Προέδρου οδηγείται σε δεύτερο γύρο. Προσπάθησα τόσο ιδιωτικώς όσο και δημοσίως αυτό να αποτραπεί, αλλά δεν έπεισα. Οι δύο υποψήφιοι έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, όπως άλλωστε όλοι μας.  Ο ένας από τους υποψηφίους έχει δοκιμαστεί και οι ελπίδες που γεννά το εγχείρημά του είναι συνεπώς περιορισμένες. Ο έτερος υποψήφιος δεν είναι Βουλευτής στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

Ούτε στο χαρακτήρα μου είναι, ούτε θεωρώ σωστό ένας πολιτικός όπως εγώ να επιχειρεί να «καθοδηγήσει» τις δεκάδες χιλιάδες πολιτών που τον ψήφισαν. Οι συμπολίτισσες και οι συμπολίτες μου, όμως, θα γνωρίζουν πάντοτε τί σκέφτομαι και τί αποφασίζω. Και επειδή είμαι πολιτικός θέσεων και ουδέποτε έκρυψα τις απόψεις μου, δηλώνω ότι αυτονόητα σέβομαι την πλειοψηφία της 5ης Δεκεμβρίου και πως στις εκλογές της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου θα ψηφίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, με την επισήμανση ότι έως την ανακοίνωση της παρούσας δήλωσης δεν είχα την παραμικρή επικοινωνία μαζί του.

Comments are closed.