Α. Ευθυμίου: Άμεση δημοπράτηση έργων Β´φάσης… Διατήρηση δημόσιου χαρακτήρα των χώρων… Σύσταση κοινού φορέα διαχείρισης…

0
466

Ανδρέας Ευθυμίου: «Να δημοπρατηθούν άμεσα τα έργα της Β’ Φάσης της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου»

Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργο Πατούλη στην οποία ζητά την άμεση δημοπράτηση των έργων της Β’ Φάσης της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, προκειμένου να ολοκληρωθεί ένα έργο το οποίο η τοπική κοινωνία διεκδικεί εδώ και δεκαετίες, απέστειλε ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου

Ακόμα ζητά τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα σε όλους τους χώρους του παραλιακού μετώπου, όπως και τη σύσταση κοινού φορέα διαχείρισης με την Περιφέρεια και τη συμμετοχή των Δήμων.

Στην επιστολή του, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, αναφέρει τα εξής:

«Η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, ένα έργο υπερτοπικής εμβέλειας για την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά, μετά από πολλά χρόνια αγώνων και διεκδικήσεων των Δημοτικών Αρχών και των πολιτών του Μοσχάτου και της Καλλιθέας έχει αρχίσει να υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής. Η προηγούμενη Διοίκηση της κας Δούρου, δημοπράτησε την Α’ φάση του έργου που περιλαμβάνει έργα υποδομής τα οποία λύνουν πρόβλημα των χαμηλών περιοχών Μοσχάτου – Καλλιθέας – Νέου Φαλήρου και τα συνοδά έργα οδοποιίας, δικτύων κλπ.

Η Α΄φάση του έργου συνεχίστηκε από τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής υπό τον κ.Πατούλη και βαίνει προς ολοκλήρωσή του. Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει έντονη ανησυχία για την καθυστέρηση δημοπράτησης των έργων της Β΄φάσης.

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε:

α) Την ενημέρωση των Δημοτικών Αρχών και της κοινωνίας του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου για την πορεία των έργων όπως άλλωστε έχει ζητηθεί με παλαιότερες και πρόσφατες επιστολές μου και προφορικές αιτιάσεις.

β) Την άμεση δημοπράτηση των έργων Β΄φάσης ώστε να ολοκληρωθεί ένα έργο το οποίο διεκδικούμε δεκαετίες χωρίς καθυστερήσεις.

γ) Τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα και ανοιχτού σε όλους τους χώρους του παραλιακού μετώπου.

δ) Την απομάκρυνση των προϊόντων εκσκαφής τα οποία υπάρχουν στον χώρο.

ε) Τη σύσταση κοινού φορέα  Διαχείρισης από Περιφέρεια – Δήμους – Κεντρική Διοίκηση.

στ) Τη διαμόρφωση του χώρου, όπως αυτή έχει συμφωνηθεί, σύμφωνα με τα σχέδια τα οποία εγκρίθηκαν από τα Δημοτικά Συμβούλια και το Περιφερειακό Συμβούλιο».

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, στους Βουλευτές του Νοτίου Τομέα Αττικής, στην Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αττικής, κ. Δήμητρα Νάνου, στον Δήμαρχο Καλλιθέας, κ. Δημήτρη Κάρναβο, καθώς και στον Πρόεδρο, κ. Χρήστο Θεοδωρόπουλο, και στις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Comments are closed.