Α. Αναστόπουλος (πρόεδρος ΕΣΚ): Δεν ευθύνεται το λιανεμπόριο για την αύξηση των κρουσμάτων

0
345

Αναστάτωση και σύγχυση φέρνει το νέο πλαίσιο λειτουργίας του εμπορίου που υιοθέτησε η κυβέρνηση, μετά και το νέο απαγορευτικό που “μπήκε” η Αττικη, αναφέρει σε δήλωση του ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Καλλιθέας (ΕΣΚ) Ανδρέας Αναστόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΕΣΚ κάνει λόγο για κούραση του κόσμου από τα αλλεπάλληλα lockdown, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου από τη συνεχιζόμενη οικονομική επιβάρυνση του εμπορικού κόσμου, μιλώντας για καταστροφικές συνέπειες, ενώ επισημαίνει πως για την αύξηση των κρουσμάτων  δεν ευθύνεται το λιανεμπόριο.

Η δήλωση του προέδρου του ΕΣΚ

Δεν ευθύνεται το λιανεμπόριο για την αύξηση των κρουσμάτων. 

Τηρήσαμε ευλαβικά (και αυτή την φορά) όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά πληρώνουμε πάλι το μάρμαρο της αύξησης , μπαίνοντας σε νέο πλαίσιο λειτουργίας το οποίο προκαλεί αναστάτωση και σύγχυση . 

Ο εμπορικός κόσμος συνεχίζει να σηκώνει το μεγάλο οικονομικό βάρος της υγειονομικής κρίσης. 

Σίγουρα είναι προτιμότερο το click away και  click in shop από τα κατεβασμένα ρολά, αλλά δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την κανονική λειτουργία της αγοράς. 

Ο κόσμος έχει κουραστεί από τα lockdown, ψάχνει τρόπους ψυχολογικής ανάτασης και τα ανοιχτά καταστήματα του δίνουν αυτή την δυνατότητα. 

Η βόλτα στους εμπορικούς δρόμους είναι μια μικρή διέξοδος. 

Συναθροίσεις με τήρηση των μέτρων υπάρχουν και στα στα μέσα μεταφοράς, και στις πλατείες, και στα πάρκα και στις παραλίες όταν βελτιώνεται ο καιρός. 

Ορισμός της Υγείας είναι η κατάσταση πλήρους σωματικής ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. 

“Ωφελέιν ή μη βλάπτειν“ η διατύπωση του πατέρα της ιατρικής επιστήμης Ιπποκράτη. 

Η στάθμιση από την πολιτεία και τους λοιμοξιολόγους εκτιμώ ότι πρέπει να γίνεται με γνώμονα τους παραπάνω ορισμούς σε διαφορετική περίπτωση οι  συνέπειες θα είναι καταστροφικές , όχι μόνο στο επίπεδο της οικονομίας, αλλά και σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας.

Comments are closed.