Αυτή είναι η Μαίρη

Ποια Μαίρη;

Η Παναγιωταρά.. κι αυτό που ακολουθεί είναι η προσέγγιση της ομάδας μας, που επιχειρεί να κάνει εικόνα τους στίχους, αγγίζοντας τον ρόλο…το ρόλο της παράστασης, «Εσύ τι θα φορέσεις;», που θα παρακολουθήσουμε στις 19 Φλεβάρη στο θέατρο ΙΖΟΛΑ

Πίσω από το κάθε είδους καθήκον μιας Μαίρης, υπάρχει η προσωπικότητα, που κάθεται στην άκρη της πράξης και παρατηρεί. Παρατηρεί, περιμένει κι ονειρεύεται… Έλα Μαίρη, νιώσε το καθήκον σου βγες από την γωνία και κάνε τ’ όνειρο πράξη!
Στέλλα Γ.

Η Μαίρη που ζούμε όλοι μας καθημερινά. Η Μαίρη που τρέχει ασταμάτητα χωρίς κανένα ευχαριστώ και στο τέλος, της πιάνουν και το…. Όλες οι γυναίκες γύρω μας, την βλέπουν μπροστά τους, κοιτάζοντας τον εγκλωβισμένο εαυτό τους, στον καθρέπτη φυλακή που μέσα ζει η Μαίρη, η κάθε Μαίρη. Μαίρη, πρέπει να αποδράσεις!!!
Παναγιώτης Ν.
Φίλιππος Κ.

Η Μαίρη Παναγιωταρά παραμένει ίδια σε όλες τις δεκαετίες…είτε την δεκαετία του ’80 που γράφτηκε το τραγούδι, είτε σήμερα. Παραμένει διαχρονική αξία ως γυναίκα ως μάνα ως εργαζόμενη ως ενεργό μέλος της κοινωνίας άλλα κυρίως ως ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Νισάν Σ.

Μαίρη θα ξυπνήσεις  ποτέ;;; ή θα συνεχίσεις και στις επόμενες δεκαετίες να είσαι το θύμα;;;
Ρίτα Π.

“πολύπαθο μέλος της κοινωνίας, πολυεργαλείο, ελβετικός σουγιάς… με την καλή και την κακή έννοια, σε όλες τις χώρες ανεξαρτήτως επιπέδου, θρησκείας, χρώματος…”
Πέννυ Κ.

Διαχρονική Μαίρη πάντα ΠΡΕΠΕΙ να είσαι εντάξει σε όλα, ακούραστη, ευχάριστη, γελαστή, αξιοπρεπής, σεξουαλική, καλή μάνα, καλή σύζυγος, καλή νοικοκυρά. Έχω μία απορία: σε ρώτησε ποτέ κανείς τι θέλεις να είσαι από όλα αυτά;
Καίτη Κ.

Η Μαίρη είμαι εγώ, η μητέρα μου, η αδελφή μου, η φίλη μου , ΕΣΥ και κάθε άνθρωπος που πρέπει να παλέψει σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς του, μέχρι να φτάσει στο σημείο να καταλάβει πως πρέπει να διεκδικήσει το δικαίωμα στις επιλογές του και κατ’ επέκταση στην ίδια του τη ζωή. ΖΗΣΕ λοιπόν….
Εύη Φ.

ΘΑ ΠΑΛΕΨΩ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΩ
Κατερίνα Κ.

Η Μαίρη είναι γυναίκα, είναι δηλαδή, η δημιουργία, η στοργή, η φροντίδα, η αγάπη. Αξίες ανεκτίμητες. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, όμως, έδωσε αξία στα εφήμερα,…, χρήματα, επάγγελμα, εξωτερική εμφάνιση,…, και η Μαίρη χάθηκε, στην προσπάθεια της να εκπληρώσει (πληρώσει) τις επιταγές της εποχής και τις επιθυμίες των αγαπημένων της. -Τι θα διδάξει η Μαίρη στη κόρη της; Να μάθει να αγαπά τον εαυτό της.
Καίτη Π.

Η Μαίρη μας θυμίζει όλα όσα πρέπει αυτή την εποχή να αποφύγουμε. Πρέπει επιτέλους εμείς οι γυναίκες να κάνουμε αυτά που αγαπάμε,αυτά που μας γεμίζουν, κι όχι τα νοικοκυριά που οι άντρες μας ορίζουν! Να είμαστε μαμάδες, καλές νοικοκυρές και σύζυγοι σαφώς χωρίς να υποτασσόμαστε.
Σοφία Ι.

Η γυναίκα πολυεργαλείο! Τα καταφέρνει περίφημα γιατί έχει κινητήρια δύναμη την ανιδιοτελή Αγάπη και μια τεράστια Αγκαλιά για όλους ! Με έναρξη τον σεβασμό και την αγάπη στον εαυτό της προσφέρει όχι μόνο γιατί μπορεί αλλά πρωτίστως γιατί θέλει και προσφέρει χωρίς ανταλλάγματα! Γι’ αυτό και μόνο τον λόγο υποκλίνονται στο μεγαλείο της ψυχής της ! Αυτόφωτη δίνει ενέργεια και δύναμη σε όλους απλά με μια αγκαλιά και μια ματιά της!
Μαρία Τ.

Η Μαίρη δεν έχει μόνο ένα φύλο. Έχει χαρούμενη μουσική για να ξορκίσει την απελπισία της. έχει γρήγορο ρυθμό γιατί αυτός ταιριάζει στον πανικό της. έχει πάρα πολλά λόγια γιατί τόσα χωράνε το φορτίο που κουβαλάει. Η Μαίρη λέει ότι είναι ένα ζώον κι όμως κάποιες μέρες είναι απλώς Εγώ κι Εσύ!
Αργυρώ Καραβίνου – Συντονίστρια ομάδας

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι logo-2.jpg

Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΠέΖΟ:

Γεωργίου Στέλλα
Ντάβαρης Παναγιώτης

Comments are closed.