Αττικό Μέτρο: Τα σχέδια επέκτασης περιλαμβάνουν την Καλλιθέα; Ποια σενάρια εξετάζονται

0
607

Σχέδια για τη μελλοντική επέκταση του μετρό στα δυτικά και νότια προάστια της Αθήνας έχει ξεκινήσει να επεξεργάζεται η Αττικό Μετρό.

Όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας, τα σχέδια που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ωριμότητα αφορούν στην επέκταση της Γραμμής 2 από την Ανθούπολη προς το Ίλιον με την κατασκευή τριών νέων σταθμών.

Επίσης η Αττικό Μετρό εξετάζει σοβαρά και το ενδεχόμενο επέκτασης της Γραμμής 2 προς τη Γλυφάδα και για τον λόγο αυτόν έχει ξεκινήσει η εκπόνηση των απαραίτητων συγκοινωνιακών μελετών και μελετών βιωσιμότητας.

Ωστόσο ένα ακόμα έργο υπό εξέταση, το οποίο σχετίζεται και με την πόλη της Καλλιθέας, είναι η επέκταση του μετρό έως το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Για το έργο αυτό η Αττικό Μετρό επεξεργάζεται δύο σενάρια.


Τα πρώτο σενάριο προβλέπει την επέκταση της Γραμμής 1 των ΗΣΑΠ από τον σταθμό Πετράλωνα ή από το Θησείο, με χάραξη μέσα από την Καλλιθέα έως το «Σταύρος Νιάρχος», είτε μέσω της Λεωφόρου Αμφιθέας, είτε μέσω της Λεωφόρου Θησέως.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει την επέκταση της Γραμμής 4 προς την Καλλιθέα από τον σταθμό της Ακαδημίας, ο οποίος αναμένεται να κατασκευαστεί επί της αφετηρίας των λεωφορείων στην ομώνυμη οδό, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της νέας Γραμμής 4.

Αξίζει να σημειωθεί πως και ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Σεπτεμβρίου αναφέρθηκε σχετικά στο θέμα λέγοντας πως «…δεν είμαι έτοιμος να ανακοινώσω κάτι σχετικό αλλά μπορώ να πω πως φαίνεται ότι υπάρχει κινητικότητα από την Αττικό Μετρό που αφορά την επέκταση του μετρό προς το ΚΠΙΣΝ μέσω της Καλλιθέας, όπως επίσης φαίνεται να έχει προκριθεί η λύση του μετρό και όχι του τραμ…». Την εκτίμηση του δημάρχου Καλλιθέας ουσιαστικά επιβεβαιώνει και το ρεπορτάζ.


Πηγή: iefimerida.gr 

Comments are closed.