«Αττική Μπροστά» – Νίκος Χαρδαλιάς

0
708

Την ονομασία “Αττική Μπροστά” επέλεξε για τον συνδυασμό του στις περιφερειακές εκλογές ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, μετά το «κόψιμο» του νυν Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη,  σήκωσε μανίκια και ξεκίνησε τη μάχη γνωστοποιώντας την ονομασία του συνδυασμού του μέσω ανάρτησης στο Facebook.

Πιο συγκεκριμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς στο ποστάρισμα που έκανε ανέφερε:

Σήμερα ξεκινάμε μαζί, για να πάμε την Αττική Μπροστά.Γιατί τον Οκτώβριο, καλούμαστε να πάρουμε μία απόφαση που θα έχει αντίκτυπο στη ζωή μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα της Αυτοδιοίκησης: αφορά τα μικρά και τα μεγάλα της καθημερινότητας.

Κάθε ψηφοδέλτιο θα εμπεριέχει μέσα τη δική σας εμπιστοσύνη. Και θέλω να μου επιτρέψετε να την κερδίσω.

Αισθάνομαι βαριά την ευθύνη να επιτελέσω το έργο για το οποίο σας ζητάω να με εμπιστευτείτε. Και δεσμεύομαι πως θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας, εάν αποφασίσετε να μου την δώσετε. Γιατί η Αττική είναι ο τόπος μας. Και αξίζει να πάει μπροστά. Κάθε μέρα, ένα βήμα μπροστά”, γράφει χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Το who is who του Νίκου Χαρδαλιά

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει γεννηθεί στις 10 Νοεμβρίου 1968 στο Βύρωνα Αττικής. Εκεί μεγάλωσε και εκεί κατοικεί. Είναι 52 ετών. Είναι γιος του Γιώργου Χαρδαλιά και της Αλεξάνδρας Ιορδανίδου. Ο πατέρας του είναι Ρουμελιώτης ενώ η μητέρα του έχει καταγωγή από τη Μικρά Ασία.

Είναι παντρεμένος με την Γιώτα Παναγιωτοπούλου, η οποία είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής. Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει δύο κόρες, την Ιωάννα και την Δήμητρα. Είναι απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής και αποφοίτησε με Άριστα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Διπλωματικές Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του ΚΕΝΤ της Μεγ. Βρετανίας και ειδικεύτηκε σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης στην ΕΕ. Ομιλεί άριστα Αγγλικά και Γαλλικά.

Το 1995-1998 είχε εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα ως Σύμβουλος Επικοινωνίας. Το 1999-2002 εργάστηκε στο Δήμο Μεταμόρφωσης ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου. Από το 1995 έως και το 2002 ήταν εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Βύρωνα, ενώ από το 2003 έως και το 2014 διετέλεσε Δήμαρχος Βύρωνα και Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), του μεγαλύτερου Συνδέσμου ΟΤΑ της χώρας (2003-2014). Επίσης το 2007-2014 ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. Από το 2003 έως και το 2010 ήταν μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. Το 2010 μέχρι το 2014 ήταν Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού Φεστιβάλ Βράχων. Εργάστηκε στο πλευρό του Κώστα Μπακογιάννη από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Δεκέμβριο του 2017 ως Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ύστερα από 19 χρόνια στη Δημόσια Διοίκηση, επέστρεψε στον ιδιωτικό τομέα και ανέλαβε Διευθυντής Στρατηγικής και Ανάπτυξης της McQuilling Partners Inc, από τις κορυφαίες Εταιρείες ναυτιλιακών υπηρεσιών στον κόσμο. Ασχολείται με το επιχειρείν ως ιδιοκτήτης του ομίλου εταιρειών Point of YOu.

EUROKINISSI

Είναι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής, Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της ΕΝ.Π.Ε και Μέλος της Διαπεριφερειακής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας του ΥΠ.ΕΣ. Το 2018 και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο, εκλέγεται Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Από τις 31 Ιανουαρίου 2019, με απόφαση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ανέλαβε Γραμματέας Αυτοδιοίκησης του κόμματος. Από τις 19 Ιουνίου 2019 ορίζεται Αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος και περίπου ένα μήνα μετά (από τις 15 Ιουλίου 2019) ορίζεται Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στις 15 Μαρτίου 2020 ορίστηκε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ενώ στη νέα κυβέρνηση ορίστηκε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Comments are closed.