Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος: «…Προσευχηθήκαμε… να μην εξαπλωθεί η βαρβαρότητα…»

0
436

Στις εκκλησίες σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας οι καμπάνες χτύπαγαν πένθιμα, ενώ την ίδια ώρα σε εκατοντάδες ιερούς ναούς εψάλλει το «Τη Υπερμάχω».

Την ίδια ώρα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος τέλεσε το βράδυ της Παρασκευής (24/07) τη Ιερά Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στη Μητρόπολη των Αθηνών, η οποία ήταν κατάμεστη. Όλες οι εκκλησίες της χώρας την ίδια ώρα τελούσαν την Ιερή Ακολουθία, καθώς η χθεσινή μέρα κηρύχτηκε ημέρα πένθους για την ελληνορθόδοξη Εκκλησία μετά τη μετατροπή της Αγία Σοφίας σε τζαμί και την τέλεση μουσουλμανικής προσευχής.

Οι καμπάνες από το πρωί στις απανταχού εκκλησίες της χώρας χτυπούσαν πένθιμα ως απάντηση στο άκουσμα της πρώτης μουσουλμανικής προσευχής στην Αγία Σοφία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος  Ιερώνυμος στο μήνυμα του ανέφερε: «…Υπάρχουν πολλοί μέσα σ΄αυτόν τον κόσμο που δεν ακούνε που δεν βλέπουν, που δεν καταλαβαίνουν. Εμείς είμαστε ευτυχισμένοι που με τις ευαισθησίες της ψυχής μας θέλουμε να λέμε ότι είμαστε πολιτισμένοι και αγωνιζόμαστε γι΄αυτόν τον Πολιτισμό. Απόψε, προσευχηθήκαμε αλλά το αίτημά μας δεν είναι μόνο σημερινό αλλά και συνεχές να μην εξαπλωθεί η βαρβαρότητα. Η βαρβαρότητα είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος της εποχής μας και τα μάτια πολλών από εμάς είναι κλεισμένα. Αυτό που σημαδεύεται σήμερα και σημειώνεται, δηλαδή, η προσβολή του Πολιτισμού και η αναίδεια και η άρνηση της ανθρωπιάς είναι τα προβλήματα που πρέπει να μας απασχολούν. Να ευχηθούμε η βαρβαρότητα να μην έχει συνέχεια…».

Comments are closed.