Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021: Δώσε δύναμη στην πόλη που κατοικείς

ΑΠΟΓΡΑΨΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Τη σημασία που έχει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση η απογραφή πληθυσμού και κατοικιών, δεδομένου ότι από αυτήν εξαρτώνται σημαντικές εξελίξεις, ακόμα και το ύψος της χρηματοδότησης των Δήμων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), τονίζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Ειδικότερα, ο Δ. Παπαστεργίου υπογραμμίζει:

« Όλοι μας μπορούμε να αντιληφθούμε τη σημασία που έχει για τους Δήμους και τις τοπικές μας κοινωνίες, η διαδικασία της απογραφής Πληθυσμού και Κατοικιών που διεξάγεται κάθε δέκα χρόνια στη χώρα μας.

Από την απογραφή αυτή εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη χάραξη πολιτικών, έργων και δράσεων στις περιοχές μας τα επόμενα χρόνια, μέχρι και το ύψος της χρηματοδότησης των Δήμων μας από τους Κ.Α.Π.

Είναι λοιπόν σημαντικό να συμμετάσχουμε ως Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού ενεργά στο να πετύχει η Απογραφή του 2021, γιατί είναι μια διαδικασία που αφορά το μέλλον μας.
Και για το μέλλον αυτό, όλοι μετράμε.

Με βάση το παραπάνω πλαίσιο, προωθούμε στο Δήμο σας το παρακάτω πληροφοριακό υλικό που αφορά την απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021 και το πότε και πως αυτή θα διεξαχθεί, είτε ηλεκτρονικά, είτε με φυσική παρουσία απογραφέα στην περιοχή σας.

Είμαι βέβαιος ότι και στην περίπτωση αυτή, οι Δήμοι μας θα ανταποκριθούν με συνέπεια κι ευθύνη στο εγχείρημα και θα συμβάλλουν ώστε όλοι μας, “να μετρηθούμε σωστά”. »

Πως γίνεται η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021

Διαδικασία Ηλεκτρονικής Αυτοαπογραφής:

– Ένας Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ αφήνει στην κατοικία σας έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας.

– Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού σας, έχοντας τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο taxis μπορεί να επισκεφτεί την ψηφιακή πύλη www.gov.gr και να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.

Όσοι πολίτες, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά μέχρι και τις 26 Νοεμβρίου, θα απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην Καλλιθέα έχει ήδη ξεκινήσει η απογραφή.

Περισσότερες Πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ 

Comments are closed.