Απεργία: Παραλύει αύριο η Ελλάδα της ακρίβειας, των κοινωνικών ανισοτήτων & των παρακολουθήσεων

0
176

Τι θα γίνει με μετρό, λεωφορεία, ταξί – Τι αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα μέσα συγκοινωνίας για την συμμετοχή τους, η ΠΝΟ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, το ΣΑΤΑ κλπ.

Το συνδικάτο ΣΑΤΑ αποφάσισε πως τα ταξί θα συμμετάσχουν στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση του συνδικάτου να αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως οι επαγγελματίες του κλάδου ζητούν «άμεσα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης καυσίμων, των ανατιμήσεων στα προϊόντα διαβίωσης και των ειδών που επηρεάζουν το κόστος λειτουργίας του ταξί», καθώς και τη «βελτίωση της νομοθεσίας για τις επιβατικές μεταφορές και την κατάργηση κάθε διάταξης που επιτρέπει άμεσα ή έμμεσα σε Ε.Ι.Χ να πραγματοποιούν αστική μεταφορά η οποία ανήκει στα Ε.Δ.Χ Ταξί».

Τι θα γίνει με μετρό και λεωφορεία

Ανακοίνωση για τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 9ης Νοεμβρίου, εξέδωσαν οι εργαζόμενοι της Αττικο Μετρό τονίζοντας ότι το Μετρό θα λειτουργήσει μόνο από τις 09:30 έως 15:00 για την διευκόλυνση της μετακίνησης των απεργών διαδηλωτών.

Αντιθέτως τα λεωφορεία θα συμμετάσχουν με στάσεις εργασίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022. Τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ. αναφέρει ότι συμμετέχει στην απεργία και οι ηλεκτροδηγοί του ΗΣΑΠ θα εργαστούν μεταξύ 9:00 π.μ έως 17:00 για τη μεταφορά των διαδηλωτών.

Όπως λένε οι εργαζόμενοι, λένε «όχι στην ακρίβεια και τις κοινωνικές ανισότητες» και ζητούν αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Γ.Σ.Ε.Ε: Η ακρίβεια τσακίζει

Η ΓΣΕΕ, πραγματοποιεί 24ωρη Γενική Aπεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, καλώντας τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή τόσο στην απεργία όσο και στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει στην Αθήνα στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στα Συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Οι τιμές στην ενέργεια, τα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης εκτοξεύονται σε επίπεδα που οδηγούν εκατομμύρια εργαζόμενους στη φτώχεια, ενώ την ίδια ώρα Κυβέρνηση, «αναλυτές» και κεντρικοί τραπεζίτες μας λένε ότι η αύξηση των μισθών δεν είναι αποδεκτή λύση για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Ως αντίμετρο προτείνουν τη συνέχιση της «εξόρυξης» πλούτου από τα πορτοφόλια των φτωχών, πλούτος που με άνεση παραδίδεται σε μικρό αριθμό κυρίαρχων πολυεθνικών, που εν συνεχεία τον αναδιανέμουν στους εαυτούς τους σε βάρος των ανθρώπων και του πλανήτη.

Τους απαντάμε ότι οι μισθοί δεν είναι η αιτία του πληθωρισμού. Οι ισχυρισμοί τους συνιστούν καθαρά και απλά μισθολογική καταστολή που πρέπει να σταματήσει.

Οι εργαζόμενοι είναι τα θύματα αυτής της κρίσης αύξησης του κόστους ζωής, με την αξία των μισθών να μειώνεται ενώ οι τιμές των καθημερινών αγαθών αυξάνονται.

Αυτό αυξάνει τις υπάρχουσες ανισότητες, με τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους και τα ευάλωτα άτομα να πλήττονται περισσότερο.

Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. : «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καλεί τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. Α ́ Βαθμού να διατρανώσουν την αντίθεση τους στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ν.Δ. και να βροντοφωνάξουν «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ» με την ακρίβεια, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καλούνται να συμμετάσχουν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία που θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, όπως επίσης και στην κεντρική Απεργιακή Συγκέντρωση η οποία θα γίνει την ίδια ημέρα, στις 11:00 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Αθήνα) και στα Συλλαλητήρια που θα διεξαχθούν σε μεγάλες πόλεις της χώρας, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει εδώ και τώρα σε γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, πρέπει να στείλουν την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση, στους κερδοσκόπους και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται τα πάντα, ότι, η πολιτική με τα κουπόνια ανήκουν σε άλλη εποχή και δεν είναι αποδεκτή. «Θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και όχι με Vouchers και Pass».

Συμμετοχή και της Π.Ν.Ο.

Σε ότι αφορά την Π.Ν.Ο συμμετέχει στην 24ωρη Πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 00:01 της Τετάρτης 9/11 έως τις 00:00 της Πέμπτης 10/11.

Τι ώρα είναι οι πορείες και διαδηλώσεις

ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων θα είναι στις 09:45 στα εξής σημεία:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.
  • Πλατεία Κοραή: Σωματεία Εκπαιδευτικών, Σωματεία Εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, Φοιτητικοί Σύλλογοι.
  • Ομόνοια: Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, μαζικοί φορείς δήμων της Αττικής.
  • Χαυτεία: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων

Comments are closed.